Zdeněk Janda
6. listopadu 2014 • 04:30

Voráčkův úžasný start: Lepší rozjezd měl jen Jágr ve své nejlepší sezoně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Jakub Voráček má úžasný start do sezony a pokud mu fazona vydrží, může se Česko těšit třeba i na jeho souboj s Crosbym o čelo bodování. Česká hvězda dala ve středu Edmontonu (4:1) další dva góly a v bodování NHL drží druhé místo! Pouze Jaromír Jágr měl z krajanů při své nejlepší bodové sezoně lepší vstup do sezony než on...



12 zápasů, 18 bodů. Skvělý rozjezd. Z krajanů měl pouze Jaromír Jágr při své nejlepší sezoně (1995/96) lepší start, kdy za stejnou porci zápasů zaznamenal v dnešních podmínkách těžko dosažitelných 28 bodů...

Jinak nikdo z TOP 5 nejproduktivnějších Čechů v historii NHL (vedle Jágra to byli Patrik Eliáš, Milan Hejduk, Václav Prospal a Robert Holík) lepší start neměl. Což svědčí o mimořádné formě opory Flyers.

Jedná se o nejlepší start hráče Letců od roku 2005, kdy zářili Forsberg s Gagnem.

Voráček dokonce atakuje i čelo NHL, Crosbyho pozice se otřásá. A cítí se na to, že by mohl pomýšlet i na triumf v bodování? „Podívejte, máme za sebou dvanáct utkání. Až bude odehraných 55 nebo 60, tak se o tom můžeme bavit,“ vykládal Voráček po vítězném zápase s Edmontonem.

Po něm znovu zopakoval, že se cítí dobře. A to především díky tomu, že během léta zhubl. „Cítím se na ledě rychlejší, což mi hodně pomáhá,“ tvrdil mistr světa z Německa z roku 2010, jenž se v kabině Philadelphie na konci léta hlásil o pět kilogramů lehčí.

Více o Voráčkově formě a nejlepších startech českých hokejistů v NHL čtěte ve čtvrtečním Sportu!

Jakub Voráček vstřelil oba své góly v první třetině.
Jakub Voráček vstřelil oba své góly v první třetině.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud