12. listopadu 2014 • 10:41

Hertl už zase boduje. Každým zápasem je lepší, chválí trenér

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanonáda. Demolice soupeřových obran. Psychické deptání gólmanů. Tak nějak si fanoušci asi představovali druhou sezonu Tomáše Hertla v NHL. Jenže takhle rychle to v nejlepší lize světa nejde. Začátkem ročníku se česká hvězdička lehce protrápila, teď jde ale znovu bodově nahoru. I díky důvěře trenéra Todda McLellana.



Jedenadvacetiletý Hertl odstartoval ročník slušně, po čtyřech zápasech měl na kontě dva góly, na led naskakoval se superhvězdami Joe Thorntonem a Joe Pavelskim a všechno se zdálo být v nejlepším pořádku. Kometa předešlé sezony se chystala dál zářit.

Jenže pak přišla slabší fáze, pět utkání bez bodu a hned osm bez gólů. A český hokejista začal putovat sestavou. Z prvního útoku se stal třetí, na čas i čtvrtý. Z přesilových her a zhruba 15 minut na ledě se někdy stalo i 10... "Byla to pro něj taková zpráva. Navíc jsem se ho snažil trochu vyresetovat," vykládal pro csnbayarea.com McLellan, který viděl, jak mladík na ledě dře a zároveň se bodově trápí.

Hertlova sezona:
Zápasy: 17
Body: 8 (3+5)
Trestné minuty: 6
Střely: 22
+/-: + 2

Současná předpověď na sezonu: 38 bodů (14+24)

Druhá sezona bývá pro nováčky v zámoří jedna z nejtěžších. Rázem jsou z nich řadoví hráči. Soupeř je na ně připraven, oni zároveň musí splňovat očekávání vedení a fanoušků a mnohdy je ještě přeskočit. Hertl si navíc díky perfektním vystoupením z minulé sezony nastavil hodně vysokou metu. Jeho tvář s radostí využívá i server NHL.

"Ale nenechte se zmást tím neskutečným startem kariéry, jaký měl. Pořád je to ještě nováček a tak na ledě také vystupuje," brání českého reprezentanta trenér.

V posledních utkáních se zase začalo Hertlovi dařit. V uplynulých pěti zápasech nasbíral stejný počet bodů (1+4) a například na včerejší duel se znovu vrátil do elitní formace a pomohl Sharks připravit jediný gól na ledě Floridy.

"Tomáš se teď lepší každým dalším zápasem," chválil McLellan.

VIDEO: Takhle Hertl připravil gól pro Thorntona

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud