13. listopadu 2014 • 12:30

Vzhůru do Toronta pro nanebevzetí. Hašek narychlo sháněl košile

Autor: mir, pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dočká se obrovské pocty a navíc jako první Čech. Dominik Hašek se dnes dopoledne vydal do Toronta kvůli uvedení do Hockey Hall Of Fame. Pondělní ceremoniál vstupu do Síně slávy NHL je v zámoří nesmírně sledovanou akcí, vrcholnou společenskou událostí. Nebylo divu, že slavný Dominátor v posledních dnech neměl moc času na jiné věci, než řešit vše potřebné, co se události týká.



A ještě v den odletu ráno se zapotil. To když doháněl povinnosti, které se mu den předtím vytrousily z hlavy. „Zapomněl jsem vyzvednout košile, naštěstí měli otevřeno,“ hlásil už v klidu na letišti v Ruzyni, když se v doprovodu partnerky Libuše Šmuclerové chystal odbavit na cestu.

Hašek přiznal, že poslední dny byly nadmíru hektické. „Měl jsem plnou hlavu věcí, co musím zařídit, než na těch deset dní odletím, aby všechno běželo, jak má. Taky jsem dolaďoval řeč, kterou při uvedení do Síně slávy pronesu, se svým agentem jsem ještě probíral detaily. Napsal jsem si projev napřed v češtině, on to nechal pořádně přeložit a doplňoval. Všechno jsme konzultovali. Ritch dohlédl, aby nic nechybělo a aby to mělo ten správný styl, na což si netroufám,“ prohodil strůjce českého zázraku v olympijském Naganu.

Nebyl by to on, kdyby s sebou do zámoří nevezl alespoň pár plechovek nápoje, s nímž zkouší prorazit na českém trhu. „Hlavně, aby v kufru nevybuchly,“ usmál se Dominátor a jedním kusem drinku obdaroval i fotoreportéra Sportu. „Dovnitř to vzít nesmím, tak si ho vezmi,“ pobídl fotografa před pasovou kontrolou.

Na cestu nevzal ani svého setra Gándího, přítel lovec bude muset deset dnů vydržet bez svého páníčka. „Gándího jsem odvezl do Liberce ke kamarádovi na další výcvik, po mém návratu už by měl umět aportovat,“ těší se Hašek.

Spolu s bývalým slavným gólmanem budou do HHOF přijati útočníci Peter Forsberg a Mike Modano, obránce Rob Blake, rozhodčí Bill McCreary a in memoriam kouč Pat Burns.

ROZHOVOR S DOMINIKEM HAŠKEM SI PŘEČTĚTE V PÁTEČNÍM DENÍKU SPORT

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud