26. listopadu 2014 • 06:37

Vlastenec Hanzala rozhodl, do vlastní sítě se trefil i Židlický

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Colorado otočilo čtyřmi góly utkání NHL na ledě Arizony a zvítězilo 4:3 v prodloužení. Rozhodující gól si dal do vlastní sítě Martin Hanzal. Hokejisté New Jersey Devils navštívili na svém tripu Kanadou po Edmontonu a Calgary také Vancouver, odtud si ale žádné body neodvezli a prohráli 0:2.



"Kojoti" vedli krátce po polovině první třetiny už 3:0. Skóre večera otevřel ve 4. minutě Antoine Vermette, pak se v 11. minutě v rozmezí 33 sekund trefili Michael Stone a Tobias Rieder. Hosté poté vyměnili brankáře, když Reta Berru nahradil mladík Calvin Pickard a nadechli se k velké stíhací jízdě. Nejprve ve 25. minutě snížil Gabriel Landeskog, stejný hráč přidal ve 42. minutě kontaktní gól a o tři minuty později už bylo zásluhou Matta Duchena vyrovnáno.

Rozhodující moment pak přišel necelé dvě minuty před koncem prodloužení, kdy Briere vybojoval puk v rohu kluziště, pokusil se ho poslat na najíždějícího spoluhráče Zacha Redmonda ke vzdálenější tyči a Hanzal ve snaze přihrávku zblokovat kotouč smolně tečoval do protipohybu brankáře Mika Smithe.

VIDEO: Hanzal nešťastně tečoval pokus Briera

"V první třetině jsme měli na odražené puky smůlu, ale ve třetí třetině se to otočilo a v prodloužení to všechno jedna šťastná teč završila," prohlásil Briere, který prvních šest sezon v NHL strávil právě v dresu Coyotes. "Myslím, že jsme dnes byli odměněni za tvrdou práci," uvedl Briere po čtvrté výhře Colorada z posledních pěti zápasů.

Devils nedali ani gól

Vlastňáka si dal také obránce Marek Židlický, jehož New Jersey prohrálo 0:2 ve Vancouveru. Český bek byl nejprve u prvního inkasovaného gólu, když ve 22. minutě neuhlídal u pravé tyčky Alexandra Burrowse, jenž tečoval střelu Kevina Bieksy. Pět minut před koncem třetí třetiny pak unikl za obranu Devils Shawn Matthias a přestože brankáře Coryho Schneidera nepřekonal, dojíždějící Židlický puk nohou usměrnil za jeho záda.

V útoku toho Devils v sestavě s trojicí českých ofenzivních hvězd Jágr, Eliáš a Havlát mnoho nepředvedli, což dokazuje i poměr střel 36:20 z pohledu domácích Canucks. K první střele na branku se "Ďáblové" dostali až po devíti minutách hry. Přesto si několik šancí vytvořili, zejména zásluhou opět skvěle hrajícího Jaromíra Jágra, jenže všechny příležitosti zlikvidoval Ryan Miller, který vychytal druhé čisté konto v sezoně.

VIDEO: Židlický dorazil střelu Matthiase

"Prvních deset minut jsme si ani neškrtli," uznal trenér New Jersey Peter DeBoer a zdůraznil, že jeho tým podržel brankář Schneider, jenž dříve hájil branku Vancouveru. "Chytal excelentně, jen díky němu jsme ten úvodní nápor domácích přežili. A pak to byl až skoro do konce vyrovnaný zápas," dodal DeBoer.

Hudler skóroval, Hemský poprvé proti Oilers

Do správné branky se v sedmi úterních zápasech trefil z českých hokejistů pouze Jiří Hudler, jenom však zmírnil porážku Calgary v Anaheimu 2:3.

Výhru 3:2 oslavil útočník Aleš Hemský v prvním utkání proti svému bývalému klubu Edmontonu, kde odehrál deset a půl sezony, než byl v minulém ročníku vyměněn do Ottawy. Nyní už bojuje za Dallas, v jehož dresu odehrál v úterý téměř 15 minut, do statistik se však nezapsal.

Na vítězství Stars se naopak podílel kuriózním gólem obránce John Klingberg, který ve 13. minutě otevřel skóre střelou ze středního pásma, která překvapila brankáře Viktora Fastha. "Ten puk letěl po divoké trajektorii, zvláštně zaplaval, ale i tak jsem ho měl samozřejmě chytit," litoval gólman Oilers.

Za tento zákrok už by Hendricks v extralize schytal dvouminutový trest...Foto Reuters / Jerome Miron-USA TODAY Sports

Edmonton prohrával po dvou třetinách 1:3, přesto v závěru sahali alespoň po bodu. Ve 46. minutě snížil Taylor Hall, čtyři minuty před koncem byl pak blízko vyrovnání Ryan Nugent-Hopkins, jenž při závaru v brankovišti už překonal gólmana Kariho Lehtonena, jenže puk směřující do sítě těsně před brankovou čárou odpálil do bezpečí útočník Cody Eakin.

"Na chvíli se mi kotouč ztratil z dohledu a pak jsem ho měl najednou přímo před sebou. Tak jsem ho mezi Kariho nohama poslal ven z branky," popsal Eakin.

Edmonton musel strávit už sedmou porážku v řadě a se ziskem pouhých 14 bodů ve 22 zápasech se krčí na samém chvostu celé NHL. Stejně bodů mají Buffalo a Columbus, jenž podlehl 2:4 Winnipegu. V brance Jets dostal popáté v sezoně přednost Michael Hutchinson před Ondřejem Pavelcem a vychytal své čtvrté vítězství.

Výsledky:

Columbus - Winnipeg 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
Branky: 4. Leopold, 50. Johansen - 37. a 60. Kane, 1. Little, 37. Ladd. Střely na branku: 34:32. Diváci: 13.745. Hvězdy zápasu: 1. Little, 2. Hutchinson (oba Winnipeg), 3. Leopold (Columbus).

St. Louis - Ottawa 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 1:0, 0:2 - 0:0)
Branky: 15. Cole, 33. Steen - 48. Condra, 60. Chiasson, rozhodující sam. nájezd Ryan. Střely na branku: 29:33. Diváci: 16.680. Hvězdy zápasu: 1. Karlsson (Ottawa), 2. Cole (St. Louis), 3. Chiasson (Ottawa).

Nashville - Los Angeles 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 2:1, 0:1 - 0:0)
Branky: 7. Smith, 38. Ellis, 39. Nystrom, rozhodující sam. nájezd Neal - 12. McBain, 22. Gáborík, 41. Doughty. Střely na branku: 33:21. Diváci: 17.181. Hvězdy zápasu: 1. Smith, 2. Wilson (oba Nashville), 3. Gáborík (Los Angeles).

Arizona - Colorado 3:4 v prodl. (3:0, 0:1, 0:2 - 0:1)
Branky: 4. Vermette, 11. Stone, 11. Rieder - 26. a 42. Landeskog, 45. Duchene, 64. Briere. Střely na branku: 33:35. Diváci: 12.163. Hvězdy zápasu: 1. Briere, 2. Landeskog (oba Colorado), 3. Stone (Arizona).

Dallas - Edmonton 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Branky: 26. a 38. Seguin, 13. Klingberg - 20. Gordon, 46. Hall. Střely na branku: 34:37. Diváci: 16.322. Hvězdy zápasu: 1. Seguin, 2. Klingberg, 3. Lehtonen (všichni Dallas).

Anaheim - Calgary 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)
Branky: 5. Beleskey, 26. Perry, 40. Palmieri - 52. Brodie, 60. Hudler. Střely na branku: 29:34. Diváci: 17.174. Hvězdy zápasu: 1. Andersen, 2. Beleskey, 3. Palmieri (všichni Anaheim).

Vancouver - New Jersey 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky: 22. Burrows, 55. Matthias. Střely na branku: 36:20. Diváci: 18.606. Hvězdy zápasu: 1. Miller (Vancouver), 2. Schneider (New Jersey), 3. Burrows (Vancouver).

"V první třetině jsme měli na odražené puky smůlu, ale ve třetí třetině se to otočilo a v prodloužení to všechno jedna šťastná teč završila," prohlásil Briere, který prvních šest sezon v NHL strávil právě v dresu Coyotes. "Myslím, že jsme dnes byli odměněni za tvrdou práci," uvedl Briere po čtvrté výhře Colorada z posledních pěti zápasů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud