28. listopadu 2014 • 06:16

Edmonton prohrál poosmé v řadě, rozhodl o tom Forsberg

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V jediném čtvrtečním utkání zámořské hokejové NHL porazili hokejisté Nashvillu tým Edmontonu 1:0 v prodloužení. Vítězný gól vstřelil v 64. minutě nováček Filip Forsberg. Do zápasu nezasáhl žádný český hokejista.



První hvězdou večera byl vyhlášen brankář Pekka Rinne, jenž vychytal druhé čisté konto v sezoně. Dvaatřicetiletý finský gólman zlikvidoval všech 37 střel Oilers, včetně trestného střílení v první minutě prodloužení, kdy na něho nevyzrál Jordan Eberle. Jeho protějšek Viktor Fash čelil jen 24 střeleckým pokusům.

VIDEO: Sestřih utkání Nashville - Edmonton

Predators tak potvrdili dominanci na domácím ledě, na němž vyhráli devět z jedenácti duelů. Díky čtvrtečnímu vítězství se navíc osamostatnili na prvním místě tabulky Centrální divize, kde mají dvoubodový náskok před St. Louis. "Je důležité, že jsme získali dva body v zápase, v němž jsme dvě třetiny nepodávali zrovna nejlepší výkon," prohlásil Forsberg. "Myslím, že až ve třetí třetině jsme začali hrát naši hru a zlepšili jsme se. Je to pro nás cenné vítězství," dodal Forsberg.

Naopak Oilers ani na jedenáctý pokus nedokázali porazit soupeře ze Západní konference, kde zůstávají beznadějně poslední se ztrátou šesti bodů na předposlední Colorado.

"Je těžké strávit tuhle porážku, protože jsme dnes na ledě nechali všechno a byli jsme lepší," litoval trenér Dallas Eakins. "Moji hráči dnes tvrdě bojovali, navíc proti soupeři, který je možná nejpracovitějším týmem, na který jsme letos narazili. Myslím, že jsme dokázali narušit jejich morálku, a je proto těžké přijmout po takovém utkání porážku," dodal Eakins.

Výsledky:

Nashville - Edmonton 1:0 v prodl.
Branka: 64. Forsberg. Střely na branku: 25:37. Diváci: 17.113. Hvězdy zápasu: 1. Rinne, 2. Forsberg (oba Nashville), 3. Fasth (Edmonton).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud