8. ledna 2015 • 10:15

Ani Crosby nestíhal. Hvězdy NHL si zahrály sledge hokej

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozzářené obličeje, chvíli i dojetí a úžas, pak už hlavně chuť ukázat, že sami toho taky umějí dost. Parta kanadských sledge hokejistů si díky reklamní akci značky nápojů Gatorade zahrála hokej s borci, o jakých se jim ani nesnilo. Strčit si partičku s nimi zašli Crosby nebo Giroux. Výsledkem je báječný videomateriál a pořádná porce respektu na obou stranách.



Sidney Crosby na ledě nestačí? I to se může stát. Pokud tedy sedí přivázaný na speciálních saních pro sledge hokej a kolem něj se prohánějí borci, tomuto sportu přivyklí. Mrkněte na přiložené video, tohle setkání kapitána Pittsburghu a taky útočníků z NHL Scotta Hartnella, Logana Coutura, Nathana MacKinnona, Clauda Girouxe a brankáře Ryana Millera stálo za to.

Jmenovaní dorazili v rámci promoakce jako překvapení na led za celkem Cruisers, což je kanadský program pro tělesně postižené sportovce. Zahráli si s nimi jejich verzi sportu, v jehož původní podobě dosáhli mistrovství.

„Bude pro mě úspěch, když se dostanu z jednoho konce na druhý,“ smál se Crosby pod mřížkou, když ho vsedě vypustili do akce. „Nejdřív jsem si říkal, proč nemám delší hokejku, abych ty ostatní mohl aspoň hákovat a sekat,“ přiznal i Scott Hartnell.

VIDEO: Takhle si hokejisté NHL zahráli sledge

Ani železní chlapi, jakými hokejisté NHL jsou, nestíhali své kolegy, přivyklé na speciální sáňky. K pohybu jsou totiž potřeba úplně jiné části těla. „Moje vnitřní svaly hoří,“ prohodil taky Giroux, cestou na střídačku.

Crosbyho tým nad tím jeho nakonec vyhrál 4:2, kápo se trefil do prázdné klece při power play. Ale o výsledek tady vážně nešlo… „S těmihle kluky jsem chtěl vždycky hrát, ale pak se mi stala moje nehoda. Tak jsem měl aspoň tuhle možnost, nikdy na tenhle den nezapomenu,“ shrnul dojmy hendikepovaných sportovců brankář Kevin Duchane.

„Sledovat jejich nadhled, charakter, mentální sílu… Pro nás všechny jsou opravdovou inspirací. Všichni, my i oni, sdílíme vášeň pro hokej, a je jedno, z jakých podmínek pocházíme,“ vystihl Crosby.

Kanada patří se čtyřmi medailemi ze šesti olympijských her k nejúspěšnějším zemím ve sledge hokeji, pouze USA a Norsko ji předčí.

VIDEO: Crosbyho tým vyhrál 4:2

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud