Martin Tomaides
21. ledna 2015 • 10:12

Voráček po rvačce burcoval a slyšel chválu: Dával pekelné rány!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY | Nejlepší hráč týmu a nejproduktivnější borec NHL  rozzuřeně odjížděl na trestnou lavici a rukama burcoval už tak nadšené fanoušky Philadelphie. Jejich lídr Jakub Voráček právě zbil beka konkurenčního Pittsburghu Roba Scuderiho a v domácím stánku Flyers si ještě o kus zvýšil popularitu. "Je to cool když vidíte nejproduktivnějšího hráče ligy vidět takhle bojovat za tým," pochválil české křídlo Wayne Simmonds.



To byla zase jednou pořádná bitva o Pennsylvánii! Už od první třetiny bylo jasné, že v souboji dvou tradičních rivalů se zbarví led krví. V šestnácté minutě domácí divoch Zac Rinaldo nečistě ze hry vyřadil klíčového beka hostů Krise Letanga a ani jeden z nich už se na led nevrátil. Ve třetině druhé už začaly padat rukavice.

VIDEO: Letang ani Rinaldo už se do hry nevrátili

Druhou bitku utkání obstaral právě český útočník Jakub Voráček. Tomu se nelíbil čistý hit, kterým ho na mantinel přilepil defenzivní bek Rob Scuderi a hned jak se zvedl z ledu, šel si to s americkým zadákem vyřídit.

Nasupený forvard Flyers při rvačce rozhodně nevypadal, jako kdyby se bil teprve podruhé v kariéře. Jeho pravačka kmitala vzduchem a Scuderi byl rád, že se ubránil. "Byl pěkně naštvanej, rozdával pekelný údery," vyprávěl po zápase spoluhráč Simmonds, který je v boxerských soubojích podstatně zkušenější.

VIDEO: Bitka Voráčka se Scuderim

Sám Voráček, který utkání zakončil asistencí na vítězný gól na 3:2 v nastavení, hovořil po zápase klidněji. "Když jsem byl na ledě, vypadala ta srážka podstatně hůř, než jak to vidím teď. Už jsem rozhodně zažil horší věci," bránil Scuderiho hit mistr světa z roku 2010.

Pětadvacetiletý hokejista pak také rychle dodal, že nad rvačkou ani nepřemýšlel a šel najistotu. Důvod byl prý podle něj jasný. Před utkáním prý v hale potkal Davea "kladivo" Schultze, rváčskou legendu Flyers ze sedmdesátých let a čtyřiatřicátého nejtrestanějšího hokejistu historie. "Chtěl jsem mu předvést, že taky něco dokážu," usmíval se v pozápasovém rozhovoru.

Chválu si Voráček vyslechl také od útočného kolegy a autora vítězného gólu Claudea Girouxe. "Je silnej, vážně mu to šlo. Ale rozhodně nechceme, aby se do podobných věcí pouštěl často, potřebujeme ho na ledě," připustil domácí kapitán.

NHL po středečních duelech čeká téměř týdenní pauza, po dvou letech se totiž na scénu vrací tradiční All-Star Game. Té se Voráček a Giroux budou účastnit a je možné, že si zahrají netradičně proti sobě. Co třeba tady zkusit nějakou rvačku? "Co? Prát se s Girouxem? Nevím, podle mě by se bál," popichoval kamaráda se smíchem český útočník.

A v šatně bylo po utkání skutečně veselo. Divoký zápas, ve kterém se strhly čtyři bitky a rozhodčí rozdali 89 trestných minut, získali pro sebe domácí hokejisté v poměru 3:2 a a stáhli tak ztrátu na poslední postupovou pozici na 11 bodů.

VIDEO: Sestřih utkání Philadelphia - Pittsburgh

MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 1. • 01:30
Philadelphia Flyers
Philadelphia Flyers
3:2
ONLINE
21. ledna
01:30
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
Góly

Domácí: 13:11. Schenn, 44:02. VandeVelde, 63:57. Giroux

Hosté: 22:59. Kunitz, 42:01. Bennett

Sestavy

Domácí: Emery (Zepp) – MacDonald, Streit, Del Zetto, Schenn, Manning, Lauridsen – Schenn, Giroux, Voráček – Umberger, Couturier, Simmonds – Rinaldo, Raffl, Read – VandeVelde, Bellemare, Lecavalier.

Hosté: Greiss (Fleury) – Martin, Letang, Ehrhoff, Harrington, Scuderi, Bortuzzo – Kunitz, Crosby, Perron – Spaling, Malkin, Bennett – Arcobello, Sutter, Downie – Sill, Adams, Farnham.

Rozhodčí

Sutherland, Pollock – Lazarowich, Murphy

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Návštěva

19982 diváků

VIDEO: První bitka utkání, Sill si poradil s domácím Rafflem

VIDEO: Krátce po Voráčkovi se utkali L.Schenn a Downie

VIDEO: Domácí Bellemare zvítězil nad Farnhamem stylem K.O.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud