22. ledna 2015 • 19:57

Hertla stáhli ze sestavy pro NHL, Sharks ho poslali na farmu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé v kariéře zažije novou situaci. Tomáš Hertl si vyzkouší AHL ve Worcesteru, kde bude hrát na farmě San Jose Sharks. Klub přesun talentovaného českého útočníka oznámil na internetových stránkách. Cílem je pravděpodobně to, aby se 21letý hráč rozehrál pro zbytek sezony během pauzy, která má NHL kvůli víkendovému All Stars Game.



Generální manažer San Jose Sharks Doug Wilson ve čtvrtek večer oznámil, že klub poslal Tomáše Hertla na farmu do Worcesteru. Spolu s ním do nižší soutěže AHL putuje i obránce Dylan DeMelo. Český útočník zažívá tuto situaci poprvé během dvou sezon, co působí v zámořské NHL.

Hertl v probíhajícím ročníku odehrál 48 zápasů, nasbíral 17 bodů (8 gólů, 9 asistencí), k tomu zaznamenal deset trestných minut. Začínal v elitní první pětce, chodil na přesilovky. Talentovanému hráči se ale nedařilo tak, jak by si on i jeho klub představovali, postupně putoval sestavou až do třetí formace. Nyní se pokusí rozehrát v nižší zámořské soutěži.

San Jose se pravděpodobně rozhodlo poslat mladého útočníka na farmu pro to, aby zůstal v herním vytížení během pětidenní pauzy NHL. Soutěž o víkendu čeká All Stars Game, už ve středu v noci se odehrály poslední zápasy. Hertl může za Worcester nastoupit už v pátek proti Albany a v sobotu na ledě stejného soupeře.  Je možné, že po zahájení zápasů v NHL si ho Sharks stáhnou zpátky.

Hertl v NHL kroutí svou druhou sezonu. Do minulé vlétl jako uragán, nastupoval v první pětce a klub z něj udělal jednu z hlavních ikon. Poté ho zbrzdilo zranění kolene, kvůli kterému vynechal i olympijské hry a zmeškal většinu sezony. V té probíhající už neboduje tak často.

„Ne že bych to očekával, ale myslím, že je to přirozený vývoj. Samozřejmě že bychom si všichni přáli, aby stále bodoval, ale tak to prostě nejde,“ řekl šéftrenér českého hokejového svazu Slavomír Lener.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud