26. ledna 2015 • 10:00

Voráček má všechno pro to, aby byl nejlepší na světě, chválí Nash

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Účast na Utkání hvězd NHL měla pro Jakuba Voráčka maličko jiný nádech než pro ostatní zúčastněné hráče. Populární exhibice se totiž tentokrát odehrála v Columbusu, a to je tým, který současného lídra kanadského bodování do NHL draftoval a v jehož dresu odchovanec Kladna odehrál své první tři sezony. "Je to pro mě něco výjimečného tady nastoupit," řekl Voráček, který si od domácího publika vysloužil při nástupu na led slušný aplaus.



Když v Columbusu v roce 2007 českého hokejistu ze sedmé pozice draftovali, doufali, že se brzy zařadí ke klubovým hvězdám jakými tehdy byli Rick Nash či brankář Steve Mason. Když pak o tři sezony později ryšavého kudrnáče v rámci trejdu poslali do Philadelphie za Jeffa Cartera, mluvilo se o zklamání. O nevyužitém potenciálu.

"Už když byl úplný mladíček, tak bylo vidět, jak obrovský se v něm skrývá potenciál," řekl nejlepší střelec soutěže Rick Nash z NY Rangers, který s Voráčkem v Columbusu před lety působil. "Bylo vidět, že jen potřebuje dospět a nabrat sebevědomí. Má všechny schopnosti k tomu, aby z něj byl nejlepší hráč na světě," vysekl Voráčkovi poklonu majitel dvou zlatých medailí ze zimních olympijských her.

Superhvězdou zatím Voráček není, tato sezona ale může všechno změnit. Pětadvacetiletý útočník Philadelphie stále trůní v čele kanadského bodování, ročník má rozjetý na 96 bodů. Udrží toto tempo do konce sezony? A v dalších ročnících? Okolí je o tom přesvědčeno.

"S jeho schopnostmi a talentem bylo jen otázkou času, kdy se zařadí mezi nejlepší hráče," vyprávěl pro courierpostonline.com Cam Russell, bývalý bek NHL a Voráčkův trenér z juniorského mužstva.

Ačkoliv v dresu Blue Jackets nikdy nedosáhl na více než 50 bodů, na Columbus rád vzpomíná. "Přišel jsem sem v devatenácti letech, tak trochu jsem tady vyrostl. A cítil jsem se tu dobře," vzpomínal Voráček. "A teď jsem tu potkal lidi, které jsem roky neviděl. Pořád tu mám mnoho přátel," vykládal český reprezentant během All-Star víkendu.

A domácímu publiku pak Voráček předvedl, co se za roky mimo Columbus naučil. Šesti body (3+3) vyrovnal rekord NHL, který drží legendární Mario Lemieux, na ledě se pořádně vyřádil. "Těch posledních pár dní patří mezi ty nejhezčí, které jsem v hokeji zažil," řekl nakonec Voráček pro NHL.com.

VIDEO: Voráčkův hattrick v Utkání hvězd

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud