Martin Tomaides
4. února 2015 • 17:38

Tak kam? Dres můžou v NHL změnit nejen Hanzal i Židlický

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě zhruba měsíc zbývá do přestupové uzávěrky v NHL, přesto se už probírají jména možných kandidátů na změnu dresu. Aby ne, v průběhu každé sezony se jedná o jeden z nejzábavnějších momentů. Tedy pro fanoušky. Pro velké množství hráčů to jsou permanentní nervy. A letos to nebude jiné, kufry musí mít připravené například v Arizoně, Torontu či Buffalu. Vedení těchto mužstev už avizovalo, že chystá výprodej.



Toronto Maple Leafs

Jen tři body urvali z posledních deseti duelů hokejisté Toronta a po slibném startu rázem ztrácí na poslední postupovou pozici do play off celých dvanáct bodů. Generální manažer klubu Dave Nonis ještě není připraven hráče měnit, nicméně svým kolegům v křeslech ostatních klubů vzkázal, že čeká na jejich nabídky.

Podle serveru TSN mají největší šanci na odchod sedmadvacetiletý obránce Cody Franson, který je s třiceti body nejproduktivnějším bekem klubu a také pracovitý útočník Daniel Winnik, který je nejlepší v týmu s + 12 body.

Dojít by ale mohlo i na velká jména. Dlouho se mluví o odchodu kapitána Diona Phaneufa, toho by prý chtěli získat v New Jersey či Dallasu. Kdyby přišla kvalitní nabídka, prý by mohla odejít i klubová hvězda Phil Kessel. Zmizet z klubu by mohli i Tyler Bozak a brankář James Reimer.

Arizona Coyotes

Generální manažer Don Maloney před pár dny v Ottawě sdělil, že jediným nedotknutelným mužem sestavy je kapitán Shane Doan. To samozřejmě rozvířilo debaty na téma Oliver Ekman-Larsson, z nějž už se stala hvězda soutěže. Přesuny u Coyotes by ale mohly zaujmout i českého fanouška.

Už dříve se spekulovalo, že defenzivní expert Zbyněk Michálek by mohl vyztužit na play off obranné řady Tampy Bay, podle známého novináře Eliotta Friedmana by mohl z klubu odejít také důležitý centr Martin Hanzal. "Hodil by se třeba do Vancouveru, otázka je, jestli by Canucks dokázali obětovat třeba takového talentovaného hráče jakým je například Bo Horvat," řekl žurnalista pro Sports Net.

Dlouho se mluví o tom, že produtkivního beka Keitha Yandlea má v hledáčku Detroit.

VIDEO: Yandle má vyvinuté ofenzivní schopnosti

Buffalo Sabres

Klub, který drhne o dno soutěže čeká pravděpodobně výprodej. Smlouvy končí po sezoně například Chrisi Stewartovi, Drew Staffordovi, Andreji Meszárošovi či brankářům Jhonasi Enrothovi a Michalu Neuvirthovi. "Nechceme je v létě nechat odcházet zadarmo, když přijde na některé z našich hráčů slušná nabídka, tak ji přijmeme," řekl pro NHL.com generální manažer Tim Murray.

Když je Michal Neuvirth v bráně, je na něj spolehnutí.Foto AP Photo

Hodně se mluví o obránci Tyleru Myersovi, nováčkovi roku 2010, kterého by prý rádi viděli například v Anaheimu. U Sabres se ho ale zrovna moc vzdát nechtějí. V pětadvaceti letech by měl být klíčovým článkem při přestavbě mužstva.

Carolina Hurricanes

Druhým nejhorším týmem Východu je Carolina. Dvacetibodová ztráta na play off se i krátce po polovině soutěže zdá téměř nedostižná. Už dlouho se mluví o tom, že by dokonce mohli klub opustit pamětníci vítězství ve Stanley Cupu v roce 2006 Eric Staal a Cam Ward. Smlouvu na příští rok nemají například ani Jiří Tlustý, Andrej Sekera a Tim Gleason.

Eric Staal a Cam Ward hrají v Carolině mnoho let.Foto Reuters/James Guillory-USA TODAY Sports

Další velká jména

Totální finančí přetlak v obraně znamená téměř jasně odchod obránce Mikea Greena z Washingtonu. Jeho novou smlouvu by si u Capitals kvůli platovému stropu nemohli dovolit. Mohl by doplnit například zadní řady Los Angeles, jenž stále postrádají suspendovaného Slavu Vojnova.

Posilu do zadních řad shání i poslední finalista NY Rangers. Kromě výše zmíněných by mohl do klubu zamířit například osmatřicetiletý technik Marek Židlický. Tomu u Devils končí po sezoně smlouva a je dost možné, že některý z aspirantů na Stanley Cup by rád vylepšil soupisku o jeho kreativní rozehrávku.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud