Jakub Hlaváč
4. února 2015 • 12:47

Kdo může ulovit Jágra? Ve hře je Pittsburgh, Montreal, či Islanders

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pozor! Na trhu je podpultové zboží. Jaromír Jágr. Česká hvězda je k mání, aspiranti na Stanley Cup to vědí. Pittsburgh, New York Rangers, New York Islanders. O těchto klubech se mluví, ale i všechny ostatní mohou New Jersey do 2. března předložit nabídku na obchod. Bude zvážena.



PRÝ byl viděn agent Petr Svoboda v Pittsburghu. PRÝ se tam pro Jaromíra Jágra chystá místo po boku Jevgenije Malkina. PRÝ mají velký zájem získat zkušenost do svých řad obrození Islanders. PRÝ se výměna blíží. Prý, prý, prý...

Zámoří ožilo diskusemi o budoucnosti naganského šampiona. Pro mnohé celky by byl vítanou posilou před jarním vrcholem sezony. Pořád je nesmírně ceněný. Pro své schopnosti herní i pro své schopnosti mentální.

Devils mají na stole analýzy přínosu brzy třiačtyřicetiletého útočníka. Dozvíte se v nich, že je stále velmi nadprůměrným borcem. Jednoznačně patří do prvních dvou formací, nedocenitelný je na přesilovce. Navíc vedle něj průkazně rostou výkony jeho spoluhráčů.

GALERIE | Podívejte se na možné zájemce o Jágrovy služby a procentuální šance, že českou hvězdu získají

Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins

Travis Zajac, Mike Cammalleri, Scott Gomez, Adam Henrique i Dainius Zubrus. Ti všichni vykazují lepší statistiky, pokud jsou ve formaci s Jágrem. On sám je navzdory posledním nemocem nejstabilněji bodujícím hráčem týmu.

Dost dobrých důvodů pro to, aby se ho organizace snažila udržet i pro příští ročník. Aby měla privilegované právo vést diskuse o novém kontraktu. New Jersey rozhodně nemusí (a nebude chtít) svou oporu obchodovat za každou cenu.

Jaromír Jágr Jaromír JágrFoto ČTK

Na druhou stranu nabídky vyslechne ochotně. Adekvátní náhradou by pro něj jistě byla volba v prvním draftu či kombinace druhé a třetí volby. Generální manažer Lou Lamoriello si uvědomuje, že svou soupisku musí omladit a přebudovat.

Sám Jágr nechává věcem volný průběh. „Nechci o tom moc přemýšlet. Jsem rád, že jsem konečně zdravý, a soustředím se jenom na své výkony,“ řekl před nedávnem pro web northjersey. com. „Stejně je to mimo mou kontrolu,“ vzkázal.

„Na druhou stranu jsem si samozřejmě své situace vědom. A myslím, že pokud bude mít o mé služby někdo zájem, ozve se s předstihem i mně,“ očekával stejný průběh jednání jako v roce 2013, kdy ho zlanařil Boston, a následovala cesta do finále Stanley Cupu.

V současné době je pro uchazeče o jeho služby poměrně velkým limitem i cena. Pod platovým stropem většiny favoritů nezbývá dostatečný prostor pro pokrytí gáže dvojnásobného mistra světa. V nejkomfortnější pozici jsou v tomto ohledu Islanders.

Vývoj na trhu bude pozorně monitorovat i Vladimír Růžička, trenér národního výběru. V případě Jágrova stěhování bude muset služby nejproduktivnějšího Evropana v historii NHL velmi pravděpodobně oželet.

V opačném případě nastane čas jednat s ním o zrušení rozhodnutí nereprezentovat. Definitivně jasno bude 2. března. Tehdy se zavřou přestupové brány.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud