12. února 2015 • 13:15

V NHL se zrodil cestovatel. Za 42 dní vystřídal Arcobello už 4 kluby

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Časy se mění. Už málokdy se v současné době vidí v zámoří klubismus, jaký předvedl například Steve Yzerman, který kdysi v dresu Detroitu odehrál 22 sezon v řadě. I přesto je počin Američana Marca Arcobella hodně netradiční. Drobného technika včera z Pittsburghu získala Arizona a od 30. prosince to pro něj bude už čtvrtý klub, za nějž letos nastoupí.



Šestadvacetiletý Arcobello nikdy nebyl tím typem, který by měl na draftu atakovat přední příčky. Skauty hodně odrazovaly i jeho parametry, 173 centimetrů a 75 kilogramů není pro manažery klubů NHL zrovna žádné lákadlo. I proto si ho žádný z týmů na tradičním výběru talentů nikdy nevybral.

Jenže rodák z amerického Milfordu byl obdařen šikovnýma rukama a hokejovým instinktem, nejdříve se protloukal univerzitou a když v roce 2010 dostal možnost, naskočil do týmu Oklahomy, farmy Edmontonu.

V loňské sezoně už se objevil v NHL v dresu Oilers a ozářil jako nováček start soutěže. V prvních deseti duelech posbíral stejný počet bodů, v tom se mu ze zelenáčů mohl rovnat jenom Tomáš Hertl, který také zažíval pohádkový začátek kariéry.

I letos načal ročník jako hráč kanadského klubu, s koncem kalendářního roku si ale asi ještě ani nestihl uvědomit, kde je teď vlastně jeho domov.

Třicátého prosince byl centr vytrejdován z Edmontonu do Nashvillu. Pro něj dobrá zpráva, dno NHL vyměnil za absolutní ligovou špičku. Jenže v našlapeném kádru Predators odehrál jen čtyři utkání a tým ho zařadil na listinu nechráněných hráčů.

Odtamtud si ho 14. ledna vyžádali v Pittsburghu, který zrovna trápila rozsáhlá marodka. Jeho působení u dalšího týmu se trochu prodloužilo, přesto se po deseti zápasech znovu stěhoval. Včera si jeho služby vyžádali v Arizoně.

"Arcobello je rychlý, je šikovný a zvýší nám konkurenci na centru," řekl na Twitteru generální manažer Coyotes Don Maloney. "Náš první centr Martin Hanzal je zraněný, takže Marcovy služby rozhodně uvítáme."

Samotnému hokejistovi z toho všeho jde už asi hlava kolem. Ke všem výměnám ještě patří jedna úsměvná statistika poukazující na zoufalou sezonu Oilers, tedy týmu, ve kterém Arcobello letos začínal. Ačkoliv v týmu už přes měsíc nehraje, stále je se sedmi góly pátým nejlepším střelcem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud