6. března 2015 • 22:30

NHL hodnotí trejdy. Chválí zisk Michálka, Neuvirtha a Židlického

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uzávěrka přestupů nastala v pondělí, pomalu je tedy čas na hodnocení. Server NHL.com se tentokrát pokusil najít pět nenápadných výměn, které by ale přesto mohly mít velký vliv na úplný závěr letošní sezony. A mezi vybranými se objevilo hned několik českých hokejistů.



1. Vylepšení obrany Chicaga

Od roku 2009 jsou hokejisté Chicaga snad každý rok adeptem na vítězství ve Stanley Cupu. Však také dvakrát za tu dobu uspěli. Ve druhém případě to bylo i díky nenápadnému, ale platnému obránci Johnny Oduyovi, kterého tým získal o rok dříve.

Letos přišla také posílit obranu jedna severská tvář, brzy čtyřicetiletý Kimmo Timonen. Bývalý obránce Philadelphie se vrací po potížích s krevními sraženinami a Flyers ho přepustili soupeři proto, aby mohl na sklonku kariéry zaútočit na Stanley Cup. Fin je stále velmy rychlý, skvěle si rozumí s pukem a chybuje jen zřídka. Blackhawks může hodně pomoci.

Kimmo Timonen ještě v dresu Philadelphie.Foto ČTK/AP

2. Islanders vylepšili situaci v brankovišti

Klubová jednička Jaroslav Halák zažívá nejlepší sezonu kariéry. S mladým týmem Islanders drtí konkurenci, dokonce už má v kapse klubový rekord v počtu výher. Vedení klubu ale chce pro svou jedničku před play off odpočinek a zároveň jistotu, a proto si pořídilo rozchytaného Michala Neuvirtha z Buffala.

Spokojený s novou tváří v týmu je také trenér Jack Capuano, který ví, že na českého gólmana se bude moct spolehnout daleko více než na dosavadní dvojku Chada Johnsona, který v trejdu zamířil k Sabres.

3. Veterán Židlický v Detroitu dobře zapadne

Vynikající tah od vedení Red Wings. Klub potřeboval dobře herně vybaveného obránce a nejlépe praváka a toho našel u New Jersey. Navíc za něj ani nemusel nic moc obětovat.

Původně se zdálo, že Detroit udělá velkou výměnu s Torontem a přivede Diona Phaneufa. Nakonec akvizice Kanaďana s tučným kontraktem nebyla nutná a přišel místo toho hokejista, který by měl dobře zapadnout a navíc ještě vylepšit už tak nejlepší přesilovou hru v soutěži.

"Věřím, že vše správně zafunguje a výměna pro nás může být rozhodujícím faktorem," uvedl trenér Mike Babcock.

4. St.Louis zpevnilo obranu Michálkem

Specialistu pro defenzivní bitvy získali u Blues a vzali ho dokonce i přesto, že laboruje s otřesem mozku. Lékaři z klubu samozřejmě komunikovali s mediky z Arizony, kteří je ubezpečili, že by nemělo jít o nic vážného, přesto to jasně dokazuje, jak vysokou hodnotu na hokejovém trhu tento obětavý bek má.

Michálek je v této sezoně 12tý v počtu zblokovaných střel a když se sečte tato statistika od roku 2005, český obránce ji vévodí. Nemá problém nastupovat proti nejlepším hráčům soupeře a je pravák. A to bude pro Blues velká výhoda.

5. Změny v Anaheimu se týkají i Čechů

Ducks byli před letošní uzávěrkou pravděpodobně tím nejaktivnějším týmem. Obranu vyztužili mazákem Jamesem Wisniewskim z Columbusu a mladíkem Simonem Despresem z Pittsburghu a do útoku si objednali české ruce. Nejdříve přišel agilní český nováček Jiří Sekáč, jehož potenciál v Montrealu nevyužívali a v pondělí pak dorazil i Tomáš Fleischmann z Floridy.

Tenhle tým má na Pohár.

Jiří Sekáč má vedle sebe u Ducks i hvězdy jako Corey Perryho a Ryana Getzlafa.Foto ČTK/AP

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud