5. března 2015 • 09:55

Sekáč se pomstil za výměnu: Porazit Montreal byl skvělý pocit

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve středu to bylo teprve osm dní ode dne, co si v Montrealu připravili menší šok pro českého hokejistu Jiřího Sekáče. Jeho práce v kanadském týmu skončila, byl vytrejdován do Anaheimu. A osud tomu chtěl tak, že obě mužstva proti sobě včera nastoupila a na nováčka čekala sladká pomsta. Nahrál na gól a byl vyhlášen třetí hvězdou utkání.



Z Montrealu se mu nechtělo, v létě si tým dlouze vybíral, navíc u příznivců Canadiens byl hodně oblíbený. Pro českého reprezentanta ale začala nová kapitola. Tomáše Plekance a Maxe Paciorettyho vyměnil za Corey Perryho a Ryana Getzlafa a okamžitě začal předvádět, co umí.

Proti Canadiens sice nastupoval až ve čtvrté formaci s Rickardem Rakellem a Emersonem Etemem, přesto aktivním forčekingem zařídil druhou branku utkání. Ve 31. minutě dojížděl v útočném pásmu obránce P.K. Subbana a odstartoval akci, která o pár vteřin později skončila úsměvem na tváři hráčů Ducks.

"Věděl jsem, že Subban nebude puk jen tak vyhazovat, vždycky se snaží o rozehrávku. Proto mi bylo jasné, že musím použít tělo," vykládal Sekáč pro oficiální stránku Ducks. A získané zkušenosti se vyplatily.

VIDEO: Sekáč obral Subbana a brzy se radoval

Během vteřiny se totiž Sekáč objevil před bránou Canadiens a rozruch kolem gólmana Careyho Price skončil gólem Rakella. Divoká radost ve tváři teď už bývalého hráče Canadiens vůbec nebyla jen předstíraná.

"Nebudu vám lhát, byl to vážně dobrý pocit porazit Habs. Není totiž nic lepšího, než porazit tým, za který jste hrávali," řekl dvaadvacetiletý útočník.

U Ducks si zatím novou akvizici nemohou vynachválit. V pěti zápasech už Sekáč nabral třetí bod (0+3), přitom v Montrealu za posledních 18 duelů získal jen jednu asistenci. A Devante Smith-Pelly, který zamířil při trejdu za Sekáče do Montrealu, za nový klub ještě vůbec nebodoval.

Schopností urostlého křídla si rychle všiml i kouč Bruce Boudreau. "Slyšel jsem o něm, že je schopný, ale stejně mě překvapil. Je rychlejší, než jsem si myslel. Navíc hrajě zodpovědně do obrany, jsem s ním velmi spokojený," řekl trenér.

VIDEO: Sestřih utkání Anaheim - Montreal

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 3. • 04:00
Anaheim Ducks
Anaheim Ducks
3:1
ONLINE
5. března
04:00
Montreal Canadiens
Montreal Canadiens
Góly

Domácí: 06:31. Beauchemin, 30:16. Rakell, 57:58. Fowler

Hosté: 58:18. Galchenyuk

Sestavy

Domácí: Gibson (Andersen) – Beauchemin, Lindholm, Despres, Fowler, Manson, Stoner – Perry,Getzlaf, Palmieri – Silfverberg, Kesler, Fleischmann – Sekáč, Rakell, Etem – Maroon, Thompson, Cogliano

Hosté: Price (Tokarskij) – Subban, Markov, Gončar, Beaulieu, Petry, Gilbert – Gallagher, Desharnais, Pacioretty – Weise, Plekanec, Galchenyuk – Smith-Pelly, Da La Rose, Eller – Mitchell, Flynn, Prust

Rozhodčí

O'Rourke, Morton – Lazarowich, Miller

Stadion

Honda Center, Anaheim

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud