1. dubna 2015 • 16:16

Jogín Mrázek se mohl přetrhnout. Nejlepší na ledě, smekl trenér

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V neděli proti Islanders se Petr Mrázek poroučel z branky po 21 minutách a čtyřech obdržených gólech. Zápas blbec. Kouč Detroitu Mike Babcock ale důvěru v českého brankáře neztratil a poslal ho hned do následujícího souboje s Ottawou. A po utkání si blahopřál. Mrázek inkasoval jedinkrát z 34 střel a byl vyhlášen, i přes porážku 1:2 po nájezdech, druhou hvězdou zápasu.



Po výhře Bostonu nad Floridou (3:2) byla na tahu v úterních dostizích o play off Ottawa. Další adept na druhou divokou kartu ve Východní konferenci zaostával za Krejčího partou držící poslední postupové místo o pět bodů. Senators ale své vystoupení v Detroitu nakonec přetavili ve výhru, ale byla to pořádná fuška. Akce se dlouho rozbíjely o hráz jménem Petr Mrázek.

Český brankář lapil 33 střel soupeře, jeho sok v brankovišti a zázrak posledních týdnů v NHL Andrew Hammond zasahoval šestnáctkrát. Jediný, kdo v normální hrací době na rodáka z Ostravy vyzrál, byl čtyři minuty před koncem třetí třetiny ranou od modré čáry Clarke MacArthur.

"Myslím, že Petr Mrázek byl dnes naší největší hvězdou," výstižně shrnul Mrázkův výkon trenér Red Wings Mike Babcock. "Získali jsme důležitý bod. A musíme za něj poděkovat Petrovi, protože soupeř nás ve všech směrech přehrával."

Zákrok večera si Mrázek připsal po pěti minutách, kdy v krkolomné pozici zastavil betonem dorážku Marka Stonea. Tohle doma raději nezkoušejte, sluší se varovat případné napodobovače senzačního rozštěpu.

VIDEO: Podívejte se na parádní zákrok Petra Mrázka

Po šedesáti minutách byl stav 1:1, skórem nepohnula ani nastavená pětiminutovka, a rozhodovaly nájezdy. V rozstřelu Mrázek pustil první dvě exekuce, jenže stejně úspěšní byli i jeho spoluhráči, vítěze rozklíčovala až čtvrtá série. V té se prosadil starý známý Mark Stone, kterého Mrázek v první třetině vychytal.

"Tohle je největší vítězství v sezoně. Jelikož Boston porazil Floridu, nutně jsme potřebovali získat dva body. A teď už bude hrát roli každý zápas," glosoval po utkání Stone.

Ottawa tak ztrácí na Boston stále tři body, ale má jeden zápas k dobru. Do konce základní části chybí Senators odehrát šest zápasů.

VIDEO: V nájezdech už Mark Stone na Mrázka vyzrál

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud