Zdeněk Janda
7. dubna 2015 • 14:59

Plekanec drží palce Voráčkovi: Má velkou šanci bodování vyhrát

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z USA | Na dálku sleduje jeho boj o Art Ross Trophy. A drží mu palce. Útočník Tomáš Plekanec věří, že jeho kladenský parťák Jakub Voráček nakonec předstihne Sidney Crosbyho a ovládne bodování. „Bylo by to super pro celý český hokej, kdyby se mu to povedlo,“ říká opora Montrealu, která rovněž prožívá mimořádně povedenou sezonu.



Bude to ještě atraktivní finiš. Voráček, nebo Crosby? Nebo snad Alexander Ovečkin, John Tavares, nebo Jamie Benn?

Konec základní části je pro české fanoušky velmi lákavý. „Voras k tomu má blízko, bylo by moc hezké, kdyby se mu to podařilo. Přeju mu to,“ říká i Plekanec, jenž se držel na špici bodování v úvodu sezony. Potom po něm českou štafetu převzal právě kanonýr z Philadelphie.

„Jeho tým už nemá šanci na play off, takže se může soustředit na to, aby se to Vorasovi podařilo. Ostatní mu budou pomáhat, takže věřím, že má velkou šanci,“ doufá Plekanec.

Jeho kladenský kamarád má před sebou životní šanci. Po Jaromíru Jágrovi by to byl teprve druhý Čech, jemuž by se podařilo urvat Art Ross Trophy. A co víc, byl by vůbec prvním hráčem v historii klubu Flyers. A že v něm se vystřídala spousta super hráčů…

„Moc mu držím palce a fandím mu!“ dodává Plekanec.

Voráčkovi zbývá sehrát do konce základní části ještě tři zápasy, na vedoucího Crosbyho má ztrátu dvou bodů. Což je velmi „hratelné…“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud