Martin Tomaides
20. dubna 2015 • 09:59

Tahle série má grády! V další sadě rvaček si dával pozor i Hudler

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyřazovací část NHL posunuje hranice. Hranice výdrže, hranice tvrdosti, hranice strachu. Nic pro třasořitky, kdo nemá ostré lokty, ať se radši pořádně schová. Série prvního kola Stanley Cupu mezi kanadskými rivaly Calgary a Vancouverem přinesla už v pátečním druhém utkání pěkně drsnou bitku. V tom nedělním se jich v závěru zápasu strhlo hned několik.



Dánský útočník Jannik Hansen v čase 57:41 zkušeně zaujal pozici před bránou Calgary a propálil brankáře Hillera. Snížil sice na 2:4, ale tušil, že houževnaté domácí mužstvo už nejspíš Vancouver blíže ke srovnání skóre nepustí. A tak přišel čas na vyřizování účtů a na vyslání signálu.

Prvním, kdo začal rozdávat rány, byl hostující raubíř Alexandre Burrows. Známá firma v dresu Canucks nejprve poslala na mantinel domácí hvězdičku Johnny Gaudreaua a pak se bez rukavic pustila do projíždějícího obránce Krise Russella. Výsledkem bylo jedenadvacet trestných minut na kontě kanadského hokejisty.

VIDEO: Burrows vyfasoval trest do konce zápasu

Rudé moře fanoušků Calgary tušilo, že boxerské zábavě ještě není konec. Neveliký Gaudreau i jeho útočný parťák Jiří Hudler zůstali na ledě a trenéru Bobu Hartleymu se málem tahle volba vymstila. Hned o pár vteřin později se totiž do českého technika pustil brousek Kevin Bieksa. Tady ještě rozhodčí zasáhli a Hudler upaloval na střídačku.

Zlobu obránce Vancouveru schytal hned během dalšího střídání nováček Michael Ferland. Tihle dva měli totiž z předchozího zápasu nevyřízené účty.

Po utkání už emoce vychladly a Bieksa se rozpovídal o výkonu svého mužstva. "Těžko můžete vyhrát, když nepředvedete ten nejlepší výkon. Oni nás dneska prostě přejeli. Ale my jsme chytřejší a odolní, umíme si v takových situacích poradit," varoval hráče Flames před dalším duelem třiatřicetiletý zadák.

VIDEO: Bieksa s Ferlandem pokračovali

Domácí hlediště tedy bylo spokojené, takhle se totiž hraje v play off. Hluché pasáže hry střídají ostré souboje, technické finesy kreativních útočníků jsou nahrazeny góly z dorážek či skrumáží.

Všechno je například dobře vidět i na Hudlerovi. Osmý nejproduktivnější muž základní části NHL ještě ve třech utkáních série nebodoval a má statistiku - 4. Zatímco skóre včera otevřel bijec Brandon Bollig, který dal v základní části jediný gól.

"Výborně jsme soupeře presovali, hodně jsme obtěžovali jejich gólmana a umlčeli jsme bratry Sediny," chválil kouč Bob Hartley proměnu svého mužstva, které si zvyká na styl hry v play off.

Díky němu vede v sérii 2:1 na zápasy.

MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 4. • 04:00
Calgary Flames
Calgary Flames
4:2
ONLINE
20. dubna
04:00
Vancouver Canucks
Vancouver Canucks
Góly

Domácí: 06:35. Bollig, 15:02. Brodie, 42:14. Bennett, 54:36. Monahan

Hosté: 09:09. Matthias, 57:41. Hansen

Sestavy

Domácí: Hiller (Ramo) – Wideman, Russell, Engelland, Brodie, Wotherspoon, Schlemko – Hudler, Monahan, Gaudreau – Colborne, Backlund, Bennett – Jones, Stajan, Ferland – Jooris, Raymond, Bollig.

Hosté: Lack (Miller) – Tanev, Edler, Weber, Hamhuis, Sbisa, Bieksa – Burrows, H. Sedin, D. Sedin – Vrbata, Bonino, Higgins – Dorsett, Richardson, Matthias – Hansen, Horvat, Kenins.

Rozhodčí

Dwyer, Furlatt – Galloway, Miller

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

VIDEO: Sestřih utkání Calgary - Vancouver

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud