24. dubna 2015 • 13:25

Dvoumetrový nešika: Brankář Tampy si vstřelil bizarní vlastenec

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

201 centimetrů výšky pasuje Bena Bishopa do řádu nejvyšších brankářů NHL. Basketbalovou postavou zabere brankář Tampy moře místa, někdy je ale kumšt dva metry zkoordinovat. Ve 4. zápase 1. kola Stanley Cupu proti Detroitu se mu to nepovedlo a jednička Lightning se za svou nešikovnost, ze které vzešel dvougólový náskok soupeře, stala terčem úšklebků.



Tampa byla před čtvrtou konfrontací s Red Wings ve složité pozici. Ztrácela v sérii 1:2 na zápasy, střelecký přízrak základní části Steven Stamkos se ne a ne proti kouzelníkovi Mrázkovi v brance Red Wings prosadit, a navíc se opět hrálo v Joe Louis Areně v Detroitu.

"Musím být lepší. Všichni musíme svou hru vylepšit," apeloval před zápasem Stamkos, autor 43 branek ze základní části.

Po dvou třetinách ztrácela Tampa dva góly a především druhá inkasovaná branka byla ze soudku hodně kuriózních. Švédský centr Joakim Andersson metr za modrou čárou vystřelil, Bishop puk vyrazil nad sebe. Potud dobrá práce 28letého Američana. Snášející puk se ale gólman Tampy pokusil odpálit a trefil jej hokejkou tak nešikovně, že jej nasměroval za svá záda. Ve snaze situaci zahasit do kotouče šťouchl ještě jednou a ten se doplazil za brankovou čáru, obránce Jason Garrison už nestihl zakročit.

VIDEO: Podívejte se na vlastenec Bena Bishopa

Ve třetí třetině ale Tampa zabrala a dvěma góly za 77 vteřin poslala zápas do prodloužení, autorem vyrovnávací trefy byl Ondřej Palát. Neprůstřelnost Petra Mrázka skončila po 119 minutách. Výhru 3:2 a srovnání na 2:2 na zápasy zařídil po perfektní kombinaci s Hedmanem a Palátem Tyler Johnson.

"Jsem extrémně šťastný, že mohu Ondřeje a Tylera trénovat, ať už na farmě, kde začínali, nebo nyní v prvním týmu. Oba pro nás tento zápas urvali," mnul si po utkání ruce trenér Lightning Jon Cooper.

"Ukradli nám výhru stejně, jako jsme my ukradli první zápas," suše konstatoval jeho protějšek Mike Babcock. Úvodní zápas Tampa prohrála 2:3, přestože přestřílela soupeře v poměru 46:14. "Jedeme dál, nic se neděje," uzavřel trenér Red Wings.

Další střet Tampy a Detroitu je naplánován na noc ze soboty na neděli.

VIDEO: Podívejte se gól Ondřeje Paláta

Ondřej Palát se raduje se spoluhráči z Tampy z rozhodujícího gólu v prodloužení v zápase proti DetroituFoto Reuters/Rick Osentoski-USA TODAY Sports

Ondřej Palát pomohl Tampě k výhře jedním gólemFoto Reuters/Rick Osentoski-USA TODAY Sports

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud