14. května 2015 • 06:38

Rangers dokonali perfetkní obrat, díky třetí výhře v řadě postupují

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté New York Rangers načali sérii proti Washingtonu děsivě a brzy prohrávali 1:3 na zápasy, přesto nakonec slaví výhru. V sedmém zápase ji urvali na domácím ledě díky gólu útočníka Dereka Stepana ze 72. minuty. Ve Finále konference se tak utkají s Tampou Bay.



Vítěz základní části prohrával po úvodní třetině 0:1, v níž se trefil z mezikruží do horního růžku Alexandr Ovečkin. Rangers opět trápil gólman Braden Holtby, který ale neměl v prostřední části nárok na hezkou kombinaci mezi J.T. Millerem a Kevinem Hayesem. Pohlednou akci zakončoval druhý jmenovaný do prázdné branky. V prodloužení měli více ze hry hosté, ale udeřil tým z New Yorku, když se zblokovaná střela od modré odrazila k Stepanovi, který se z levého kruhu nemýlil.

New York ve druhé sezoně po sobě dokázal otočit stav 1:3 na zápasy a v rozhodujícím utkání uspěl pošesté v řadě včetně tří sérií proti Washingtonu. Raritou a rekordem NHL je, že všech dvanáct zápasů Rangers v letošním play off skončilo rozdílem jedné branky. Naopak Washington nezlomil prokletí sedmých zápasů v sériích, v nichž vedl 3:1. Prohrál v nich ve všech pěti případech.

VIDEO: Vítězný gól v prodloužení dal Stepan

Výsledky:

Východní konference:

NY Rangers - Washington 2:1 v prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)
Branky: 27. Hayes, 72. Stepan - 13. Ovečkin. Střely na branku: 39:36. Diváci: 18.006. Hvězdy zápasu: 1. Stepan, 2. Lundqvist (oba NY Rangers), 3. Holtby (Washington). Konečný stav série: 4:3.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud