20. května 2015 • 06:39

Nejdelší utkání sezony vyhrálo Chicago gólem ze 117. minuty

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Chicaga zakončili rekordní duel vítězstvím 3:2. Utkání číslo dvě konferenčního finále na ledě Anaheimu rozhodl v čase 116:12 švédský útočník Marcus Krüger a výrazně se tak podepsal pod nejdelší duel klubové historie. Stav série je tedy 1:1.



Šťastný střelec přiznal, že se mu puk ztratil z dohledu, když si jej na modré čáře předali Johnny Oduya se Seabrookem. "Nejdřív mě to trefilo do rukavice a pak jsem se snažil puk dorazit. Jsem šťastný, že to tam padlo," řekl serveru nhl.com Krüger, který trefil kotouč ze vzduchu.

Chicago, které v úvodním duelu podlehlo 1:4, vedlo už v sedmé minutě 2:0 po trefách Andrewa Shawa a Mariána Hossy. V polovině úvodní části snížil Andrew Cogliano a ve 38. minutě vyrovnal Perry. Anaheim za posledních 11 a půl minuty druhé části také přestřílel soupeře v poměru 17:1.

Po rychlém dvoubrankovém náskoku hostů dokázal Anaheim soupeře ubránit skoro 110 minut. Navíc Perry a Sami Vatanen trefili v prvním prodloužení břevno a pak znovu ve druhém nastavení pomohla brankáři Coreymu Crawfordovi po Vatanenově pokusu tyč. Nakonec Ducks museli strávit porážku. "Musíme na to rychle zapomenout. Je to teď těžké, protože bojujete o vítězství takovou dobu," prohlásil Cogliano.

VIDEO: Vítězná trefa Krügera

Chicago dostalo puk za záda gólmana Frederika Andersena už v 89. minutě, ale Shaw po střele Patricka Kanea jej tam dostal "hlavičkou", takže gól neplatil. "V ten moment člověk reaguje a snaží se dostal puk do branky," komentoval to Shaw.

V dresu Anaheimu se objevil stejně jako v minulém duelu z českých hráčů jen Jiří Sekáč, další útočník Tomáš Fleischmann v sestavě chyběl.

Chicago, které patří mezi šestici zakládajících členů NHL, odehrálo nejdelší zápas v devětaosmdesátileté klubové historii. Anaheim sehrál ještě delší duel v roce 2003, kdy v čase 140:48 rozhodl o výhře Ducks v úvodním utkání semifinálové série Západní konference v Dallasu český útočník Petr Sýkora. "Určitě nám to dodá vítr do plachet. Teď to potřebujeme potvrdit v Chicagu," uvedl útočník Blackhawks Bryan Bickell.

Výsledek:

Východní konference:

Anaheim - Chicago 2:3 ve třetím prodl. (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0, 0:0, 0:1)
Branky: 10. Cogliano, 38. Perry - 3. Shaw, 7. Hossa, 117. Krüger. Střely na branku: 62:56. Diváci: 17.234. Hvězdy zápasu: 1. Krüger, 2. Crawford (oba Chicago), 3. Andersen (Anaheim). Stav série: 1:1.

MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 5. • 03:15
Anaheim Ducks
Anaheim Ducks
2:3
ONLINE
20. května
03:15
Chicago Blackhawks
Chicago Blackhawks
Góly

Domácí: 09:14. Cogliano, 37:30. Perry

Hosté: 02:14. Keith, 06:19. Hossa, 116:12. Kruger

Sestavy

Domácí: Andersen (Gibson) – Beauchemin "A", Lindholm, Despres, Fowler, Vatanen, Stoner – Perry "A", Getzlaf "C", Maroon – Silfverberg, Kesler, Beleskey – Palmieri, Rakell, Cogliano – Sekáč, Thompson, Etem. Trenér: Bruce Boudreau.

Hosté: Crawford (Darling) – Hjalmarsson, Keith "A", Seabrook, Timonen, Oduya, Cumiskey – Hossa, Toews "C", Saad – Kane, Richards, Bickell – Teravainen, Vermette, Sharp "A" – Shaw, Kruger, Desjardins. Trenér: Joel Quenneville.

Rozhodčí

McCauley, Pollock – Cherrey, Heyer

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

17.234 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud