9. června 2015 • 10:00

Bishop blýskal na lepší časy. Tvář křivil bolestí, ale stal se hvězdou

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude lapat, nebude lapat? Do posledních chvil nebylo jasné, zda Ben Bishop ke třetímu finálovému utkání Stanley Cupu s Chicagem vůbec vyjede. První brankář Tampy ale záhadné zranění překonal a 36 úspěšnými zákroky podpořil výhru 3:2 a vedení v sérii. Na ledě ale Bishopův projev místy připomínal velké trápení.



"Uvidíte, uvidíte!" Bishop v předzápasových rozhovorech připomněl hvězdného running backa týmu NFL Seattlu Seahawks Marshawna Lynche, který v play off komunikuje s novináři výhradně podobně stručným způsobem. O svém zdravotním stavu neprozradil zhola nic.

Když v setmělém United Centerv Chicagu při nástupu blýskla v tunelu v čele zástupu hokejistů Tampy Bishopova neonová maska, bylo jasno. Big Ben, jak se Bishopovi přezdívá, jde do toho.

První třetina byla pro zdravotní stav 28letého Američana solidní prověrkou. Chicago tlačilo, i díky třem přesilovým hrám mělo místy drtivý tlak. Bishop ale z 19 střel (Lightning vystřelili za prvních dvacet minut sedmkrát) procedil jedinou, v 15. minutě v lapačce nezkrotil nahození Brada Richardse, který v roce 2004 dovedl Tampu k jejímu jedinému Stanley Cupu.

Navzdory jedinému inkasování to ale od vytáhlého gólmana nebyl přesvědčivý výkon. Američtí komentátoři jej překřtili na dítě štěstěny. V 8. minutě Marián Hossa vylákal Bishopa daleko z branky, slovenský útočník ale v pádu odkrytou branku netrefil. O čtyři minuty později gólman Lightning jen vyrazil nahození od modré čáry a Teuvo Teräväinen z dorážky také minul.

"První třetina se nám povedla. Dvakrát jsme ale nedali gól do prázdné, chyba, to se nesmí stávat," litoval trenér Chicaga Joel Quenneville.

Při dalším závaru puk náhle změnil směr a Bishop, ač nemusel zasahovat, dlouho zůstal klečet s bolestivým výrazem pod maskou. Něco zkrátka nebylo v pořádku.

VIDEO: Podívejte se na situace, kdy měl Bishop obrovské štěstí

"Můj stav jsme řešili samozřejmě. Je to finále Stanley Cupu, chytat jsem chtěl, to jsem i řekl trenérům,“ promluvil na pozápasové konferenci Bishop.

Od druhé třetiny čahoun Tampy pookřál, kapituloval až ve 45. minutě po střele ze středu od Brandona Saada. Brankami Ondřeje Paláta a Cedrica Paquettea ale Tampa vývoj otočila a urvala druhou výhru v sérii. “V první třetině mi kluci hodně pomohli, puk tam několikrát nebezpečně poskakoval, ale vyčistili jsme to. Od druhé třetiny jsem se cítil lépe, více jsem si věřil,“ přiznal Bishop a na dotaz, zda měl nějaké pochybnosti o svém startu, zareagoval po svém. „Ne, vůbec,“ měla jasno třetí hvězda zápasu.

„Že chytal výborně? Nepřekvapuje mě to, drží nás celou sezonu, tento zápas byl jen jedním z mnoha,“ vysekl svému brankáři poklonu střelec vítězného gólu Paquette.

VIDEO: Podívejte se na vítězný gól Tampy ze třetího zápasu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud