10. června 2015 • 10:19

Pryč s vousy. Předseda televizní stanice chce zastavit tradici NHL

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Většina hráčů, kteří se zrovna nejmenují Radko Gudas, si během play off NHL nechává pěstovat plnovous. Je to tradice, která se bitev o Stanley Cup týká už mnoho let a divoké boje o stříbrnou trofej charakterizuje. Jenže předseda televizní stanice NBC Sports, na které se hokej v zámoří vysílá, by si přál, aby se hráči tradičního porostu zbavili.



Včerejší výrok Marka Lazaruse vyvolal mezi hráči a fanoušky úsměvné debaty a samozřejmě také vlnu nevole. Protože zbavit hráče během května a června jejich porostu, to je jako kdyby někdo chtěl zrušit podávání rukou po skončené sérii. To zkrátka nejde.

"Já chápu, že hráčům se můj výrok nebude líbit, ale já bych si to takhle přál," řekl Lazarus pro Chicago Tribune. "Chtěl bych, aby byly vidět jejich tváře a mohli bychom se bavit o tom, jak jsou mladí a atraktivní. Jakým vzorem mohou být pro ostatní," vysvětlil svůj pohled na věc.

Jenže zároveň minimálně předvedl, že není hokejovým fanouškem. Lazarus totiž naprosto nepochopil podstatu zarostlých tváří. Ty symbolizují dlouhý a mnohdy bolestivý boj za Stanley Cupem. Za trofejí, ke které vede cesta skrze dva měsíce drsných bitev, během kterých hokejisté často hrají se zraněním a přemáhají se jen proto, aby mohli vyhrát. Jejich tvář je dokladem dlouhé cesty, na kterou mohou sami být pyšní.

"Chápu, že je to tradice. Jenže podle mě je takhle potíž hráče v televizi rozeznat," sdělil Lazarus.

Jenže i tady narazil. Zvyk je totiž nejen oblíbený mezi hokejisty, ale také populární mezi fanoušky. "Neustále poslouchám komplimenty na své vousy. Venku se se mnou fotí lidé a plno z nich si na ně chce sahnout," vykládal například obránce Jason Garrison z Tampy, majitel nejbujnějšího plnovousu v letošním play off.

Lazarus už údajně svůj návrh předložil i na vysokých místech v NHL a také u hráčské asociace NHLPA, ale bez úspěchu. "To víte, jsem jen chlapík od televize, neposlouchají mě."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud