24. června 2015 • 19:40

Mezi nejlepšími brankáři na draftu bude Čech. Vladař zaujal nejen výškou

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Víta Vaněčka draftoval Washington vloni ve 2. kole z 39. pozice. Na exbrankáře libereckých Bílých Tygrů letos naváže jiné maskované české mládě, Daniel Vladař z Kladna. Ve druhém kole by měl být tažen určitě, dle specializovaného serveru The Hockey News je jedním z nejlépe hodnocených brankářů v Evropě.



Ať už se draft, který na Floridě proběhne na konci týdne, vyvrbí jakkoliv, přesun juniorského reprezentanta do zámoří se uskuteční. Od podzimu bude Vladař válet za Chicago Steel v United States Hockey League (USHL). Od renomovanější CHL (Canadien Hockey League) ho odřízla změna pravidel, která zakazuje působení evropských brankářů v této soutěži.

"Zjistil jsem si, že Chicago je krásné město. Příští měsíc se mám hlásit v kempu, takže jsem už pořádně natěšený, pro úspěch udělám vše," hlásil v rozhovoru pro thehockeynews.com odhodlaně sedmnáctiletý gólman, který si zámořský styl přípravy osahal už zkraje června. To se v Buffalu úspěšně účastnil testu nováčků Scouting Combine.

Vladař má za sebou průlomovou sezonu. Ve zbroji kladenských Rytířů si letos zachytal dosyta. V základní části lapal v juniorce 29 utkání a přidal ještě 4 v play off. K tomu si zapsal i 8 startů v prvním týmu, kde zanechal dobrý dojem. Průměr branek na zápas udržel na parádní cifře 1,97.

"Byla to pro mě neskutečná zkušenost. Hrál jsem v týmu s borci typu Jana Hlaváče nebo Tomáše Kaberleho a viděl, jak se připravují na zápasy, trénují a učil jsem se od nich. Prostě paráda," pochvaloval si Vladař.

V létě navíc přišel do kontaktu s Jaromírem Jágrem , majitelem hokejového Kladna. "V letních měsících s námi vždycky trénuje. Je to legenda, pro Čechy něco jako bůh. Když jsem ho viděl, jen jsem valil oči, málem mi upadla čelist," smál se juniorský reprezentant, který je na listině brankářů působících v Evropě vedený hned na druhém místě. Výše je jen ruský borec z Magnitogorsku Ilja Samsonov.

"Je to takový hokejový atlet," těší asistenta Chicaga Steel Matta Morana, který viděl Vladaře na Scout Combine. "Má i sílu, zároveň je ale hubený a vytáhlý (Vladař měří 196 cm). Věříme ale, že když u nás bude správně trénovat, objem nabere, o to se postaráme,“

Na Vladařův rozvoj bude u Steel dohlížet i bývalý brankář Peter Mannino, který v Chicagu plní roli druhého asistenta. Mannino strávil většinu kariéry v AHL, v NHL zapsal za Islanders, Atlantu a Winnipeg jen šest startů. Snad svého budoucího svěřence postrčí k výraznější stopě v nejlepší soutěži světa.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud