9. července 2015 • 04:30

St. Louis s Tarasenkem riskují! TOP 4 mega smlouvy, které v NHL nevyšly

Autor: lah, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se na hráče, kteří měli v NHL dlouhodobé smlouvy a zklamali.Podívejte se na hráče, kteří měli v NHL dlouhodobé smlouvy a zklamali.FOTO: Koláž iSport.cz

    Šedesát milionů dolarů pro třiadvacetiletého Vladimira Tarasenka. St. Louis vsadili vskutku vysokou částku. Věří však, že mají pro svoji budoucnost toho pravého. Přitom výstrah měli u Mississippi dostatek. Alexej Jašin, Ilja Bryzgalov, Ilja Kovalčuk. Rusové, kteří dostali luxusní platy, mnohaletou jistotu, a vzápětí selhali. Ztratili formu nebo rovnou utekli do vlasti. Podívejte se, kdy dlouholeté kontrakty v NHL nevyšly.

  • Rick DiPietro

    Brankáře Islanders neustále trápila zranění.Foto Profimedia.cz

    klub: New York Islanders

    smlouva: 15 let, 67,5 milionu dolarů

    Naděje vkládané do amerického gólmana vzalo jeho zdraví. Neustálá zranění ho připravovala o zápasy, o sezony a kontrakt dál a dál běžel. Islanders se závazků zbavili v sezoně 2012/13, kdy bylo umožněno vykoupit hráče z platné smlouvy, aniž by se částka počítala do platového stropu.

  • Alexej Jašin

    Za Jašina Islanders obětovali Zdena Cháru.Foto Profimedia.cz

    klub: New York Islanders

    smlouva: 10 let, 87,5 milionu dolarů

    Bolestnější omyl se snad nenajde. Vždyť za tohoto Rusa Islanders obětovali Zdena Cháru, výběr v draftu (Jason Spezza) a navíc ho podepsali na deset let. Odměna? 119 gólů v 346 zápasech. Z výplatní listiny Jašin zmizel až po této sezoně.

  • Ilja Bryzgalov

    Po dvou letech neúspěšné spolupráce se smlouva s Bryzgalovem vykupovala.Foto Profimedia.cz

    klub: Philadelphia Flyers

    smlouva: 9 let, 51 milionů dolarů

    Ruský brankář za ty peníze alespoň pobavil… Televizní diváky v sérii 24/7, kdy vedl filozofické úvahy o vesmíru a povídal o svých psech. Na ledě to bylo horší, po dvou letech neúspěšné spolupráce se smlouva vykupovala.

  • Ilja Kovalčuk

    Ruský snajpr raději zmizel z NHL do KHL.Foto Profimedia.cz

    klub: New Jersey Devils

    smlouva: 15 let, 100 milionů dolarů

    Dohady o podobě tohoto svazku zabraly právníkům ligy a klubu hodně času. Původní dohoda byla na 17 let a 102 milionů, ale byla zamítnuta, protože odporovala kolektivní smlouvě. Ta finální se však naplnění taktéž nedočkala. Ruský snajpr brzy prchl do Petrohradu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud