13. července 2015 • 08:30

To je oddanost! V NHL byli na dně, na přípravu přišlo 17 tisíc lidí

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Venku třicet stupňů, léto v plném proudu, v Buffalu jsou ale natěšení na hokej. I když Sabres skončili v uplynulé sezoně poslední a zažili jeden z nejhorších ročníků historie, na bitvu nováčků, která se udála v pátek, přišlo více než 17 tisíc fanoušků! Hlavním lákadlem byl Jack Eichel, americký megatalent a dvojka draftu z roku 2015.



Kdo chtěl sledovat v akci nadané mladíky a klubovou budoucnost, ten dostával varování z médií už několik dní před bitvou. Například deník Buffalo News brzy vypustil zprávu o tom, že přijít 30 minut před duelem a doufat v brzké usazení, bude téměř nemožné. V šoku z očekávané návštěvnosti byli i sami hráči. "Taková návštěva uprostřed léta, to je neskutečné," kroutil hlavou Nick Baptiste, který byl klubem draftován v roce 2013 ve třetím kole.

Hlavní tahák byl jasný, tím byl pro fanoušky Eichel. I když to vlastně není úplná pravda. Buffalo má totiž v sestavě také dvojku draftu z roku 2014 Sama Reinharta, který by měl být na NHL připraven už v další sezoně. Takže za deset dolarů za lístek celkem hodně muziky.

Většina očí přesto mířila na Eichela, jehož tým ve zlatých dresech nakonec prohrál 2:5. A účastník MS v Česku k sobě byl kritický. "Hru jsem nestíhal tak, jak bych si představoval. Na ledě jsem poslední dobou netrávil tolik času, kolik by bylo potřeba," řekl pro NHL.com osmnáctiletý hokejista, který v zápase bodoval.

Zaplněné tribuny mu ale nemohly uniknout. 17 115 diváků? To byla pro klub rekordní návštěva v tomto typu utkání. "Neuvěřitelné," zářil Eichel po zápase. "Taková návštěva v tuhle roční dobu jen ukazuje, jak skvělí fanoušci v Buffalu jsou," dodal.

VIDEO: Sestřih z utkání mladíků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud