Martin Tomaides
13. srpna 2015 • 09:25

Nový zájemce o Židlického. Odejde obránce do NY Islanders?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mnoho kvalitních hokejistů je necelé dva měsíce před startem nové sezony NHL stále bez smlouvy. Ale není to o nezájmu ze strany klubů, jde spíše o vyčkávací hru. Jedním z těch, kdo čeká na nový kontrakt, je i ofenzivní zadák Marek Židlický. Už dříve vyšlo najevo, že jedná s Bostonem, nejnovějším zájemcem o jeho služby jsou prý New York Islanders.



S informací přišel jako první redaktor Arthur Staple ze serveru Newsday. "Klub je s hráčem v kontaktu už několik týdnů. Nic ještě není hotové, ale zájem je oboustranný," napsal si žurnalista na svůj Twitter.

Osmatřicetiletý Židlický má za sebou úspěšný závěr sezony. Zatímco mezi trápícími se New Jersey Devils nebyl moc vidět, po březnovém trejdu do Detroitu ožil a perfektně zapadl do kompaktně fungující defenzivy mužstva. Dostával hodně prostoru při přesilových hrách a využíval ho výtečnými přihrávkami a tvrdou střelou. Ukázal, že rozhodně není na odpis.

Defenziva postupně se zlepšujícího mužstva Islanders stojí od posledního ročníku na nově příchozích Nicku Leddym a Johnny Boychukovi, kteří přišli do týmu těsně před startem ročníku v rámci trejdů a byli klíčovými akvizicemi.

Roli veterána plnil v klubu poslední tři sezony čerstvý devětatřicátník Ľubomír Višňovský. Ten podle slovenského denníku Šport s týmem stále jedná. Hovoří pro něj znalost prostředí, proti je mírná náchylnost ke zraněním z posledních sezon.

Židlického jako posilu vidí pozitivně také novinář Christian Arnold, jenž se kolem klubu pohybuje. "Pomohl by rozhýbat bídně fungující přesilovou hru. V defenzivě potřebuje mužstvo během letní přestávky ještě posílit a Židlický by k vylepšení obranného jádra mohl být ideální," napsal.

Pokud nové angažmá vyjde, půjde pro rodáka z Mostu o pátý klub v NHL. Zahrál si už za Nashville, Minnesotu, New Jersey a Detroit. Draftoval ho tým New York Rangers, v jeho barvách si ale nikdy nezahrál.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud