Jaroslav Kalina
9. srpna 2015 • 04:57

Kam zamíří Židlický? Je stále bez smlouvy, ve hře je i návrat do Kladna

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude hájit bostonský přístav, či rozjede znovu Red Wings ve městě motorů? Stvrdí snad opět smlouvu s Devils? Nebo zakončí svou cestu pasováním na Rytíře? V Česku, ale nejen tam se řeší, kam zamíří uznávaný obránce Marek Židlický (38). Jaké jsou podle Nedělního Sportu nejžhavější možnosti?



1. Boston Bruins

Na přelomu července a srpna se na serveru todaysslapshot.com objevila zpráva, že tým Bostonu uvažuje o českém veteránovi. Styl kreativního obránce by se mu určitě hodil – v sezoně 2014/15 byla tvořivost v útočném pásmu a urputnost v důležitých momentech zápasu jasným nedostatkem Bruins, kvůli němuž se nedostali do play off. Také proto vedení shání hráče, schopné klub opět pozvednout do bojů o Stanley Cup.

V hledáčku se tudíž objevil Marek Židlický. Není však jediným hokejistou, jenž by mohl posílit defenzivu mužstva. Na trhu volných hráčů se nabízí například 27letý urostlý bek Cody Franson. Toho si v Bostonu začali usilovně všímat, a tak se nabízí otázka: Dají přednost zkušenému matadorovi, nebo říznému bekovi v nejlepších letech?

2. Detroit Red Wings

Po zimním přestupu z New Jersey do Detroitu se Marek Židlický na nové adrese rychle rozkoukal, v 21 utkáních si připsal 11 bodů za 3 góly a 8 asistencí, z toho první brankou rozhodl svůj premiérový zápas v dresu Red Wings.

V play off se mu až tolik nedařilo. Nedokázal se střelecky prosadit, navíc se v šestém utkání proti Tampě Bay zranil. A v sedmém rozhodujícím duelu série Detroit vypadl. Krátké angažmá tak skončilo pro českého zadáka smolně.

Na trhu s volnými hráči pak Red Wings získali hvězdného beka Mike Greena z Washingtonu, čímž ukázali, na koho chtějí sázet. Šance na prodloužení smlouvy ale pro Židlického stále existuje…

3. New Jersey Devils

Zpět do New Jersey? Zatím spekulace, která však nemusí být nereálná. Do organizace Devils se podle informací Sportu snaží dostat jeho syn Adam, který zde hraje v mládežnické soutěži, a tak je logické, že by chtěl být Marek Židlický svému potomkovi na blízku. To samozřejmě ještě není pádný důvod, aby ho Devils vzali zpět.

V New Jersey proběhla obměna kádru a spoléhá se spíš na mladší generaci hráčů, na druhé straně v klubu dobře vědí, že jim Židlický odvedl cenné služby. Nakonec po něm mohou sáhnout jako po zkušeném matadorovi, který bude mladé hráče Devils kočírovat. 

4. Rytíři Kladno

Ale otázka může také stát: co když si už Marek Židlický nenajde angažmá v NHL? Co bude dál? V úvahu přichází návrat do mateřského Kladna. Do týmu, z něhož se vydal do světa. Vrátit se k Rytířům a bojovat s ním o postup do extraligy, to může být značná výzva.

Možnost angažmá Židlického v kladenském dresu by se tamním fanouškům určitě líbila. Mistr světa z Vídně 2005 se zde momentálně nachází a podstupuje individuální přípravu.

„Dokud není uzavřená varianta o setrvání Židlického v NHL, je ještě brzy něco řešit. Neproběhla žádná jednání o možnosti začlenění Marka Židlického do kladenského týmu,“ prohlásil Vít Heral, mluvčí Rytířů. V A týmu Kladna odehrál Židlický celkem 262 utkání a připsal si v nich 100 bodů za 28 gólů a 72 asistencí včetně play off.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud