18. srpna 2015 • 19:44

Jde o miliardy. Adidas útočí na NHL, do dresu chce navléct Crosbyho

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od roku 2011 vyráběla všem 30 týmům NHL dresy značka Reebok. Staré pořádky se ale chýlí svému konci, od sezony 2017/18 si budou fanoušci i samotní hráči zvykat na novou výšivku. Tender vyhrál Adidas, do jehož portfolia Reebok spadá.



Možnost oblékat hráče nejlepší hokejové ligy světa je prestižní záležitost, výběrového řízení se kromě Adidasu zúčastnil i Under Armour a Bauer Hockey.

Díky lukrativní nabídce čítající 70 milionů dolaru na sezonu (více než 1,5 miliardy korun) zvítězil německý oděvní gigant. Reebok dle současné smlouvy platil "jen" 35 milionů dolarů. Informaci jako první přinesl server TSN.com, který odkazoval na svůj zdroj. Vedení NHL by mělo oznámit uzavření kontraktu v půlce září.

Reebok, který je od roku 2006 dceřinnou společností Adidasu, šil dresy organizacím v NHL od sezony 2011/12. V roce 2012 přišel o smlouvu s NFL, kterou mu vyfoukl Nike.

Díky nové smlouvě je pravděpodobné, že vzhled dresů projde radikální změnou. Hovoří se o tom, že některé týmy, možná dokonce všechny, by měly mít na rukávech tradiční symbol Adidasu tři pruhy. "NHL si určitě nic takového nepřeje. Vzhledem k obrovskému množství peněz, které Adidas plánuje vydat, se dá čekat jeho agresivní politika. Jejich logo bude muset být na hodně viditelném místě a rukávy se nabízí," je si jistý zdroj TSN.

Velká invaze Adidasu do hokeje začne už se startem příští sezony. Adidas plánuje sponzorovat jedničku posledního draftu Connora McDavida, tajným snem je i nejlepší hokejista současnosti Sidney Crosby, a na přelomu září a října 2016 by měl Adidas obléci i všech osm účastníků obnoveného Světového poháru.

"Naším dlouhodobým cílem je prosadit se v Severní Americe," přiznal v rozhovoru výkonný ředitel Adidasu Herbert Hainer. "Není to ale sprint, přirovnal bych náš plán spíše k marathonu, čeká nás ještě hodně práce, ale hokej a NHL je priorita."

Dle loňských statistik prodeje společnosti Euromonitor skončil Adidas v Severní Americe na třetím místě za Nikem a značkou Under Armour. Uvidíme, jak pořadím zatřese příští rok.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud