20. srpna 2015 • 11:03

Crosby při hokejbalu zazářil v brance, vychytal výhru v nájezdech

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdný útočník Pittsburghu Sidney Crosby ukázal svoji hokejovou všestrannost. Jeden z nejlepších hráčů současnosti hájil v úterním hokejbalovém utkání branku týmu, který tvořili zaměstnanci Penguins. V plné výstroji se evidentně dobře bavil, a jak už to v jeho kariéře většinou bývá, byl navíc úspěšný.



Osmadvacetiletý Crosby, jenž se na letošním světovém šampionátu v Praze a Ostravě stal díky suverénně dobytému zlatu členem prestižního Triple Gold Clubu, předvedl několik povedených zákroků. Po každé odehrané desetiminutovce zamířil ke střídačce a se svými novými spoluhráči, které posílil i Crosbyho dlouholetý kamarád a bývalý spoluhráč Colby Armstrong, také probíral strategii na další část hry. Na video se můžete podívat ZDE.

Vše zafungovalo na jedničku. Crosby a spol. mohli oslavit výhru 4:3 po samostatných nájezdech, o níž podle informací klubového webu rozhodl právě Armstrong.

"Prožít tuhle zkušenost a mít možnost si zahrát se Sidem bylo něčím naprosto mimořádným a jedinečným. Je to jeden z těch příběhů, které budete dlouhá léta vyprávět dětem a vnoučatům. A i my sami o tom budeme mluvit ještě dlouho. Nemohli jsme tomu věřit a jsme mu moc vděční, že si ve svém mimosezonním režimu našel čas přijít a zahrát si s námi," podělil se o své pocity jeden z účastníků v dresu vítězů Justin Mellor.

Vysmátý Crosby v brance zazářil
Vysmátý Crosby v brance zazářil

Crosby už podobným způsobem při hokejbalu v Pittsburghu šokoval před třemi lety. Během výluky v roce 2012 naskočil do jednoho ze zápasů - rovněž jako gólman - v brance místního týmu. Svou totožnost navíc dokázal díky brankářské výzbroji utajit až do konce zápasu.

"Můj kamarád tady hraje v jedné soutěži. A já se s ním bavil o možnosti si s nimi zahrát. Když jsem vyrůstal, tak při hokeji, co jsme hrávali na ulici, jsem byl často gólmanem. A tak jsem se zeptal, zda nepotřebují brankáře. Jen řekl 'jasně, že ano' a šel jsem na to. Byla to paráda," řekl tehdy Crosby.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud