21. září 2015 • 08:36

Zacha má za sebou premiéru. Rychlý a silný na puku, chválil kouč

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě to nebylo úplně naostro, ale už téměř. Hokejový talent Pavel Zacha oblékl dres New Jersey v první přípravě proti Bostonu Bruins (0:2) a poprvé tak přičichl k NHL, kterou by mohl už od začátku října hrát. "Naskočit do prvního duelu NHL bylo prostě úžasné, cítil jsem se na ledě výborně," popisoval po zápase.



Do toho naskočil v útoku se zkušenými mazáky. Tuomo Ruutu v NHL válí od roku 2005 a Lee Stempniak (zatím nemá kontrakt, v týmu je na zkoušku) také. Od pardálů tedy mohl leccos okoukat a také se něco přiučit.

Osmnáctiletý Zacha si minimálně užil kvalitní atmosféru utkání, které se hrálo v Providence. Tedy v místě, kde funguje farmářský tým Bruins. "Vím, šlo pouze o přípravu, ale i tak byla atmosféra skvělá. Moc jsem si to užil," chválil si po zápase.

Během něj ho nový kouč týmu John Hynes sestavou trochu protočil a český mladík si tak zkusil spolupráci také s Adamem Henriquem a Kylem Palmierim, tedy dalšími borci, které základní sestava mužstva rozhodně nemine. "Chtěli jsme trochu zvrátit průběh utkání a zkoušeli jsme k sobě v průběhu duelu dávat ty hráče, kterým se dařilo," popisoval trenér pro northjersey.com.

Pozápasové reference byly jinak slušné, Zacha se líbil nejen podle ohlasů fanoušků, spokojený byl s předvedeným výkonem i Hynes. "Předvedl rychlost i sílu na puku. Navíc se mu dařilo na vhazování. Dobrý výkon, líbil se nám," hodnotil trenér po prohře 0:2.

Tak příště už jen ty góly.

VIDEO: Góly z utkání Bostonu s New Jersey

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud