21. září 2015 • 18:25

Na ledě se bil, jinak ilustroval knížky. Teď se rváč z NHL zastřelil

Autor: tps, mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve své době byl Todd Ewen jedním z nejobávanějších rváčů, získal prsten za vítězství ve Stanley Cupu v roce 1993 a také přezdívku „Zvíře“. V sobotu jeho životní cesta skončila. Zemřel ve věku 49 let a policie teprve před pár hodinami potvrdila, že šlo o sebevraždu. Bývalý ranař, který trpěl depresemi, si prostřelil hlavu...



Pro NHL by to byla další těžká rána, pokud by se prokázalo, že Ewen zemřel na následky ran utržených při rvačkách na ledě či depresí, kterými ostří hoši po konci kariéry trpí. Jako v posledních letech např. Wade Belak, Steve Montador, Derek Boogaard, Rick Rypien...

„Jsem pyšný, že jsem Todda měl za spoluhráče a hlavně za kamaráda. Nemůžu věřit, že už tu není,“ napsal na svůj twitterový účet někdejší kanonýr Brett Hull.

Ewena draftoval v roce 1984 Edmonton, ale s Gretzkým a spol. si nezahrál jediný zápas. Byl vyměněn do St. Louis, pak s Montrealem vyhrál Stanley Cup, prošel i Anaheimem a San Jose. V NHL podstoupil 150 bitek, připsal si 1911 trestných minut a patnáctkrát musel na operaci. „Měl jsem každý prst na rukou zlomený minimálně dvakrát,“ přiznal kdysi.

Po konci kariéry, které zanechal v 31 letech kvůli problémům s kolenem, Ewen trénoval středoškolské a univerzitní týmy, provozoval posilovnu a věnoval se hře na piáno. Napsal a ilustroval i knihu pro děti nazvanou „Žába jménem Hop“.

"Byli lidé, kteří to shledávali nevyhodným a přišlo jim to k smíchu, ale skvěle to zapadalo, když jste Todda poznali," popisuje na svém blogubývalý sudí Paul Stewart, který Ewena znal jako správného chlapíka s velkým srdcem.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud