21. září 2015 • 10:50

Hertl nasadil dietu a chce válet. Vypadá fantasticky, zní z klubu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První rok se povedl, ten druhý už méně. Třetí sezona v NHL už tedy bude pro Tomáše Hertla hodně důležitá a mohla by být ukazatelem jeho budoucí cesty. A útočník San Jose nemá v úmyslu něco přenechat náhodě, v létě se vrhl do diety a hlásí: "Pomohlo mi to a cítím se výborně!"



Takhle dobře se prý ještě v kempu necítil a údajně za to může právě změna stravování. Z jídelníčku zmizel lepek i mléčné výrobky, lékaři totiž zjistili, že s nimi se hokejistovo tělo zrovna nepřátelí. Přitom Hertl pravidelně svačil vajíčka před každým utkáním uplynulé sezony, i ta ale teď musela z domu.

Hertl se tak dostavil do kempu pořádně fit! S větším množstvím svalů a o dost nižší hodnotou tuku v těle teď údajně váží okolo 98 kilogramů. "Byl jsem zbytečně těžký, chtěl jsem méně tuku a víc svalů. Teď se cítím dobře," řekl útočník pro Mercury News.

Sám hokejista doufá, že dokáže v následující sezoně více využívat své urostlé postavy a že také opráší střelecké kouzlo. V ročníku 2014/15 se Hertl na ledě nedokázal najít. Často putoval sestavou a v 82 zápasech nakonec vstřelil jen 13 branek. I když se snažil, zkrátka to nešlo. Teď by to mělo být jinak.

"Musím říct, že vypadá fantasticky! V létě trénoval bez zádrhelů a je vážně štíhlý. Vypadá skvěle, bude pro nás letos velmi důležitým hráčem," chválil jedenadvacetiletého útočníka generální manažer Doug Wilson.

Co bude pro samotného hokejistu důležité? Chtěl by dobře odstartovat do nové sezony. "Naposledy to bylo trápení, ztrácel jsem puky a nic se mi nedařilo. Proto se upínám k začátku ročníku," řekl tradičně usměvavý Hertl, jenž na začátku kempu bruslil v útoku s hvězdami Joe Thorntonem a Joe Pavelskim.

Důležitým faktorem bude také spolupráce s novým koučem Peterem DeBoerem, kterého klub angažoval poté, co se Sharks neokázali poprvé po dlouhých letech na jaře probojovat do play off. "Nechci někoho konkrétně jmenovat, zatím vypadá celý tým výborně. Včetně Tomáše," řekl bývalý vůdce střídačky Devils.

Tomáš Hertl s přítelkyní Anetou Netolickou pózují pro deník Sport jako Jágr s Kubelkovou. Tenhle snímek obletěl svět...
Tomáš Hertl s přítelkyní Anetou Netolickou pózují pro deník Sport jako Jágr s Kubelkovou. Tenhle snímek obletěl svět...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud