25. září 2015 • 12:26

Nosek klepe na dveře NHL. Je připraven, chválí ho v Detroitu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden rok v AHL ho proškolil, teď už je prý Tomáš Nosek připraven na další krok. To jsou zprávy z Detroitu, jehož dres by si bývalá pardubická kometa mohla v brzké době vyzkoušet. "Je univerzální a trpělivý. Zdá se, že je připraven vstoupit do NHL," napsal známý detroitský blogger George Malik.



Do zámoří odešel Nosek před rokem jako nejproduktivnější hokejista Pardubic pro sezonu 2013/14. Dres farmářského mužstva Grand Rapids oblékl nakonec pouze v 55 případech, kus sezony musel vynechat kvůli bizarnímu zranění, které si způsobil při neopatrné manipulaci s nožem.

I tak ale předvedl dobrou adaptaci, nasbíral 34 bodů a hlavně 30 kladných bodů do tabulky +/-. S tím byl nejlepší v mužstvu. A právě to je ten způsob hry, kterým v zámoří zaujal.

Když je řeč o tom, kdo z mladíků by mohl zaujmout volné pozice v prvním týmu, nejčastěji jsou zmiňována jména jako Dylan Larkin, Anthony Mantha či Andreas Athanasiou. To všechno jsou vysoce ceněné talenty, první dva navíc byli i vysoko draftovaní. Velkou výhodou Noska je ale oproti nim slušná herní vyspělost.

"Je velký, velmi dobře bruslí a rozumí si s pukem na obou stranách kluziště. Dobře přihrává, střílí, hraje s klidem a je urostlý. To je pár důvodů, proč si myslím, že už je skutečně téměř připraven na NHL. Navíc je to ten typ hráče, který pomáhá týmu už jen tím, že je na ledě," chválil ve velkém Malik.

Jeho výhodou je také to, že v Detroitu vždycky vládla disciplína. Kdo dodržuje systém, ten má velkou výhodu. Kdo umí útočit i bránit, ten je vítán s otevřenou náručí. Mnohé by o tom mohli vykládat dělníci jako Kirk Maltby a Kris Draper, ale také hvězdy Pavel Dacjuk a Henrik Zetterberg.

A právě tohle je prý ten důvod, který posune Noska až na led NHL. Nečeká se od něj 20 gólů v sezoně, ale poctivá dřina se sladkým koncem. Prý už brzy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud