11. prosince 2014 • 09:28

Nosek se vrací po vážném úrazu. Zapíchl si nůž do ruky a byl na operaci

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nadaný útočník Tomáš Nosek prožívá svou první sezonu v zámoří a zatím ne úplně všechno probíhá podle představ. S tím, že se hned neprobojuje do kádru Detroitu, bývalý kanonýr Pardubic počítal, ale že téměř dva měsíce vynechá kvůli nešťastné manipulaci s kuchyňským nožem, to asi netušil.



V sobotu se Nosek navrátil do sestavy Grand Rapids po více než sedmi týdnech a vypadal spokojeně. Aby ne, zranění, které si na ruce způsobil, mu v horším případě mohlo ukončit kariéru.

Nepříjemná situace se stala 20. října. Český reprezentant si neobratně počínal s kuchyňským náčiním při otvírání balíčku a vrazil si nůž mezi palec a ukazováček. "Neměl jsem u sebe nůžky, tak jsem si vzal nůž. Byla to pořádná smůla, ale měl jsem i štěstí, když si vezmu, co všechno se mohlo stát," vykládal Nosek pro mlive.com.

Tomáš Nosek v dresu Detroitu.Foto Twitter.com / @DetroitLovesY0U

Rázem nastala panika, krev byla všude po kuchyni a zmatený útočník místo hovoru s nejbližší nemocnicí šel raději zaklepat na souseda. Tím není nikdo jiný než jeho spoluhráč a gólman Petr Mrázek. "Chtěli jsme jít zrovna ten den se spolubydlícím Mattiasem Bäckmanem do kina, ale naštěstí jsme zůstali doma u X-Boxu. A pak zhruba v půl jedenácté večer takové překvapení," vzpomínal gólman na nečekaného hosta.

První pomoc nakonec musel zavolat až Mrázek, do té doby se snažil se svým švédským spoluhráčem Noskovi aspoň trochu pomoci. Devátý nejproduktivnější hráč loňské extraligové sezony musel nakonec s rukou i na operaci, lékaři se chtěli ujistit, že šlachy a vnitřní svaly nebyly také poškozeny.

Naštěstí pro Noska všechno dopadlo dobře. Ruka je v pořádku, síla i cit se úplně vrátily. Český hokejista je spokojený, stejně jako jeho kouč v AHL Jeff Blashill. "Ještě se samozřejmě nedostal do té formy, v které byl před zraněním, ale jsem rád, že neztratil nic ze své síly a umění," liboval si trenér, který svého svěřence o víkendu nasadil do dvou duelů, ve kterých zaznamenal nahrávku.

Blashill zároveň dodal, že v příštích utkáních chce Noska pořádně prověřit i při přesilových hrách. Český hokejista, který zatím v šesti zápasech posbíral tři nahrávky, by tak mohl přidat i gólovou radost.

Vstoupit do diskuse
0