11. října 2015 • 09:15

Jágr školil Neuvirtha a ukázal paruku: Vlastní mi ještě nenarostly

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLAS | Dobrá zpráva pro Michala Neuvirtha: Do branky Philadelphie se jako střídající dostal hned v druhém zápase nové sezony. A horší zvěst? Soupeřem mu byl nestárnoucí Jaromír Jágr, který jej překonal dvakrát a řídil debakl Flyers v poměru 1:7.



Byla to jedna z přetřásaných otázek před startem nového ročníku NHL. Dokáže nová gólmanská akvizice Philadelphie Michal Neuvirth natolik zatlačit na stávající jedničku Steve Masona, aby se stal prvním brankářem?

Do prvního zápasu, prohra 2:3 doma s Tampou v prodloužení, i druhého na Floridě, vyjel jako startující brankář Mason, jeho působení proti Panthers ale mělo jepičí život. Jak také jinak pojmenovat sedmiminutovou anabázi?

Třetinu hrůzy pro Flyers načal už ve druhé minutě Vincent Trocheck, další tři góly domácí hráči vstřelili v rozmezí 111 sekund. Postupně se prosadili v přesilových hrách Nick Bjugstad s Reillym Smithem a následně Jussi Jokinen, který využil špatné Masonovy rozehrávky.

To už bylo na kouče hostů Davea Hakstola moc a zareagoval výměnou brankáře. Florida čtyřmi góly během úvodních šesti minut a 46 sekund stanovila novodobý rekord zahajovacích zápasů sezony. "Není žádný jiný viník naší prohry než já, přijímám plnou odpovědnost," posypal si hlavu popelem po utkání 27letý kanadský gólman.

Jágr ukázal paruku

Do konce první periody náhradník Neuvirth neinkasoval, už po 33 sekundách prostředního dějství jej ale překonal bleskovou střelou zápěstím Jaromír Jágr.

VIDEO: Podívejte se na první gól Jaromíra Jágra v nové sezoně

Druhý gól do sítě bývalého zaměstnavatele přidala 43letá legenda ve 41. minutě. Jágr doklepl ze vzduchu puk do sítě po nekontrolovaném Neuvirthově zákroku a vylepšil svou bilanci vstřelených branek v NHL na 724 a je v historických tabulkách čtvrtý, sedm gólů za Marcelem Dionnem.

VIDEO: Podívejte se na druhý gól Jaromíra Jágra

Po utkání bylo kolem jeho kóje v šatně pořádně rušno, Jágr nešetřil úsměvy a ukázal i speciální paruku. "Vlastní mi ještě nenarostly, tak proto tu je. Mám ji už od minulé sezony, je to takový suvenýr pro štěstí," žertoval kladenský odchovanec, který před sezonou přislíbil návrat k dlouhým vlasům.

„Je to opravdu výborný start, ale pomohlo nám i štěstí. Odrážely se k nám kotouče, navíc chyboval jejich gólman, to nám v úvodu zápasu hrozně pomohlo," zbilancoval zápas Jágr.

Lepší start nové sezony si Florida přát nemohla, výhra 7:1 znamená dobré vykročení za vysněnou účastí v play off. "Ale jo, na takové zápasy bych si dokázal zvyknout, jen tak dál," smál se na tiskové konferenci brankář Panthers Roberto Luongo, který podpořil výhru 38 zákroky.

Jaromír Jágr ukázal novinářům paruku, která zdobí jeho kóji v šatně Jaromír Jágr ukázal novinářům paruku, která zdobí jeho kóji v šatněFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud