19. října 2015 • 09:01

Ani brácha nechápal! Sedin neskutečně minul prázdnou klec

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celkem už vedle sebe bratři Sedinové ve Vancouveru odehráli čtrnáct sezon a posbírali dohromady 1802 bodů. Henrik lépe nahrává, Daniel zase o trochu raději branky střílí. Oba svou práci dělají skutečně spolehlivě. Ale i mistr tesař se občas utne, a to, co dnes potkalo Daniela v utkání proti Edmontonu, se na té nejvyšší úrovni zrovna každý den nevidí.



Probíhala 43. minuta zápasu, Oilers propadli v útočném pásmu a domácí kapitán Henrik Sedin se rázem řítil osamocen na brankáře Anderse Nilssona. Švédský gólman proti krajanově kličce do bekhendu uspěl, ale puk pod kontrolou neměl. A to by bylo, aby se někde poblíž neobjevil Sedin číslo dvě.

Daniel byl prvním, kdo se vyskytl u nestřeženého kotouče, jenž se bezprizorně třepetal v brankovišti. Místo hladkého zasunutí do klece a následného vedení 2:1 ale celá hala nechápala nastálou situaci. Daniel puk podebral a z neuvěřitelné pozice ho poslal nad horní tyč. Nechápal ani opodál stojící bratr Henrik.

VIDEO: Daniel bránu neskutečně minul

"Stalo se to rychle, puk mi odskočil... Hráli jsme dneska dobře, kdybych to takhle nezabil, mohli jsme vyhrát," vykládal po zápase mrzutý Daniel pro klubovou televizi. Přiznal, že se raději zatím nedíval ani na opakovaný záběr celé situace.

"Když se v blízké době podíváte na TOP 10 akcí týdne, tuhle tam určitě najdete. Byl to budíček, který jsme potřebovali," těšilo po utkání trenéra hostů Todda McLellana.

Byla to totiž jeho družina, která v nastavení utrhla konečnou výhru 2:1. V čase 61:46 rozhodl druhým gólem sezony finský útočník Lauri Korpikoski.

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 10. • 03:00
Vancouver Canucks
Vancouver Canucks
1:2
ONLINE
19. října
03:00
Edmonton Oilers
Edmonton Oilers
Góly

Domácí: 15:43. Bartkowski

Hosté: 03:23. Jakupov, 61:46. Korpikoski

Sestavy

Domácí: Miller (Bachman) – Tanev, Edler, Bartkowski, Hamhuis, Sbisa, Hutton – Hansen, H. Sedin (C), D. Sedin – Vrbata, Sutter, Burrows – Virtanen, Horvat, Baertschi – Dorsett, Cracknell, Prust. Trenér: W. Desjardins.

Hosté: Nilsson (Talbot) – Schultz, Klefbom, Fayne, Sekera, Gryba, Reinhart – Slepyšev, Nugent-Hopkins, Hall – Jakupov, McDavid, Pouliot – Purcell, Lander, Korpikoski – Klinkhammer, Letestu, Gazdic. Trenér: T. McLellan.

Rozhodčí

Sutherland, Dwyer – Cvik, Henderson

Stadion

Rogers Arena, Vancouver

Návštěva

18261 diváků

VIDEO: Sestřih utkání Vancouver - Edmonton

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud