22. října 2015 • 09:10

Pastrňák se nestačil divit: Náhradník za Neuvirtha ho okradl o gól

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevěřícný pohled na kostku, na tváři pousmání. David Pastrňák věděl, že tohle se dává. Ale co, vždyť vedeme. Dobrá nálada českého mladíka, který ve 47. minutě v obří šanci nenavýšil vedení Bostonu v nočním zápase s Philadelphií, do konce utkání opustila.



Flyers předvedli velký obrat, vyhrabali se ze ztráty dvou gólů a v prodloužení bod navíc a třetí výhru v sezoně vyrýžoval svým druhým gólem v zápase kapitán Claude Giroux. Jakub Voráček asistoval. Ale nepředbíhejme.

Po dobré první třetině, na světelné tabuli v TD Garden problikávaly u skóre dvě dvojky, to ale začalo jít s Flyers z kopce. Zkraje druhé dvacetiminutovky musel z ledu pro zranění v horní části Michal Neuvirth a Bruins nejprve ve vlastním oslabení zásluhou Chrise Kellyho skórovali a o čtyři minuty později zvýšil Jimmy Hayes na 4:2.

"Bylo to hodně špatné, nic se nedařilo, opravdu nic," vyprávěl o rozložení sil ve druhé třetině kouč hostů Dave Hakstol. "V šatně jsme si k našemu výkonu řekli pár věcí, kluci se nastartovali a do třetí části vletěli úplně jinak."

Náhradník za Neuvirtha Steve Mason zavřel branku, v utkání zastavil 16 střel z 18. V nejtěžším zákroku pravou rukou senzačně vychytal Davida Pastrňáka. Fanoušci už ryčeli nadšením a grafika v přímém přenosu televize NBC už změnila skóre na 5:2. Předčasně, 27letý Kanaďan zastavil puk před brankovou čárou, jak potvrdil i videorozhodčí.

VIDEO: Podívejte se na Masonovu krádež jasného gólu Davida Pastrňáka

"Byl to důležitý okamžik. Na druhou stranu takové zákroky od sebe očekávám a myslím si, že i tým. Nakoplo nás to a to je dobře," řekl Mason.

"Během zápasu jsme byli hodně dole, ale drželi jsme spolu a také jsme se z toho vyhrabali," těšilo Claudea Girouxe. "Našli jsme cestu, jak vyhrávat, tak snad po ní půjdeme i dál."

Další utkání sehrají Flyers v noci ze soboty na neděli s Rangers.

MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 10. • 02:00
Boston Bruins
Boston Bruins
4:5
ONLINE
22. října
02:00
Philadelphia Flyers
Philadelphia Flyers
Góly

Domácí: 13:28. Connolly, 17:24. Bergeron, 24:31. Kelly, 28:48. Hayes

Hosté: 09:28. Bellemare, 15:04. Gagner, 47:48. Giroux, 50:24. Simmonds, 62:09. Giroux

Sestavy

Domácí: Rask (Gustavsson) – Chára "C", K. Miller, Krug, McQuaid, Cross, C. Miller – Eriksson, Krejčí "A", Pastrňák – Marchand, Bergeron "A", Connolly – Kelly, Spooner, Hayes – Rinaldo, Kemppainen, Randell. Trenér: Claude Julien

Hosté: Neuvirth (21. Mason) – Gudas, Del Zotto, L. Schenn, Streit "A", Schultz, Medvěděv – Voráček, Giroux "C", Raffl, Couturier, Simmonds "A", Umberger, Laughton, Read, White, VandeVelde, Bellemare, Gagner. Trenér: Dave Hakstol

Rozhodčí

Joannette, Luxmore – Cormier, Murphy

Stadion

TD Garden, Boston

Návštěva

17.565 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud