21. listopadu 2015 • 09:20

Z Mrázka mrazí, převrat nechystá: Tým potřebuje dva brankáře

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třináct střel spoluhráči zablokovali, s dalšími 35 si poradil sám. Petr Mrázek, první hvězda zápasu Detroitu s Los Angeles (3:2), předvedl další úžasný výkon a čím dál hlasitěji si říká o pozici týmové jedničky. S Američanem Jimmy Howardem se zatím pravidelně střídají.



Po dvaceti utkáních drží Detroit ve Východní konferenci solidní sedmé místo. Mrázek se představil ve 12 zápasech, Howard se do branky dostal v devíti.

Podobným počtem odchytaných klání čísla obou maskovaných mužů končí. 23letý český talent svého staršího a lépe placeného kolegu válcuje v procentuální úspěšnosti zákroků (s 93,5% je Mrázek třetí nejlepší v NHL, Howard má 91,8%) i průměru obdržených branek (Mrázek 2,15 gólu na utkání, Howard 2,29).

Mrázek navíc v sezoně ještě nedostal v žádném zápase více než tři góly, v šesti z posledních osmi duelů kapituloval maximálně dvakrát.

"Užívám si to, nic jiného neřeším," zůstal pokorný Mrázek. "Poslední minuta byla ohromně těžká, Kings tam měli spoustu střel. Kluci ale blokovali na jedničku, ani nevím, co všechno chytli, moc jsem toho neviděl," popisoval s úsměvem český brankář drtivý tlak Los Angeles v závěru zápasu. Prohru 2:3 ale Kopitar a spol. neodvrátili.

Otázky na převzetí pozice jedničky Detroitu ale Mrázek odmítl. "Je skvělé, že jsem teď chytal dva zápasy za sebou, ale nic to neznamená. Před námi je ještě spousta utkání a musíme být připraveni oba, tým nás potřebuje oba. Budeme se zřejmě dál střídat," řekl český gólman novinářům po zápase. "Fantastické dva body pro nás," uzavřel v rozhovoru pro klubovou televizi.

VIDEO: Podívejte se na výborný výkon Petra Mrázka

Skóre zápasu s Los Angeles načal slovenský útčník Tomáš Tatar, se třinácti body třetí nejproduktivnější hráč Red Wings. "Scházely nám ošklivé góly, dorážky a branky po zaclonění. Dnes jsme takové dali, v dalších utkání to bude důležitý prvek."

Los Angeles přestřílelo Detroit 37:29. "Měli jsme opravdu šancí na více než dva góly," mrzelo kouče Kings Darryla Suttera. "Spousta střel, jejich brankář ale chytal výborně," smekl před Mrázkem.

Niklas Kronwall byl prvním gratulantem po výhře nad Los Angeles
Niklas Kronwall byl prvním gratulantem po výhře nad Los Angeles

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud