22. listopadu 2015 • 09:07

Zaspal celý stadion! Ruský bek dal puk do kalhot a skóroval

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Colorado si z Washingtonu odvezlo debakl 3:7 a chvílemi to vypadalo, že hráči Capitals jsou všude rychleji. A k potvrzení tohoto faktu nebyly někdy potřeba ani zpomalené záběry. To, co předvedl domácí obránce Dmitrij Orlov, se tak často nevidí. Po samostatné akci, zakončené zákrokem hostujícího gólmana, byl totiž jediným mužem na ledě, který puk objevil. Moře času pak využil ke vstřelení gólu.



Když si do internetového vyhledávače zadáte hesla "Washington" - "Rusko" a "gól" vyskočí vám určitě jméno Alexandr Ovečkin, následované Jevgenijem Kuzněcovem. Tihle dva v barvách Capitals obstarávají mnoho branek a díky své šikovnosti baví. Ale v týmu nejsou jediní. Proti Coloradu předvedl svůj um také čtyřiadvacetiletý Dmitrij Orlov.

Obránce, který na zádech nosí netradiční číslo 9, se v polovině třetí části hry nejdříve prezentoval parádní kličkou, kterou oklamal strnulého obránce Holdena, ale bekhendový střelecký pokus ještě nebyl konečný. Brankář Reto Berra si totiž s ránou poradil, jenže to nebyl konec.

Švýcar pak ztratil puk z dohledu, stejně jako všichni ostatní. Viděl ho pouze Orlov, který rychle využil toho, že všichni aktéři hledají kotouč v opačném rohu kluziště. Vybruslil si tedy a do odkryté brány zvýšil na 6:2.

VIDEO: Orlov nikým neatakován skóroval

Šikvnost na počátku akce, trpělivost během zakončení. Orlov hodně potěšil domácí publikum a určitě také sebe. Byla to jeho první branka od března 2014. Celý uplynulý ročník totiž musel rodák z Novokuzněcku vynechat kvůli zranění.

"Myslím, že většina z nás si ani neuvědomuje, jak těžké musí být vynechat celý rok a pak zase naskočit do nejlepší ligy světa," chválil svého spoluhráče brankář Braden Holtby, který ho rázem podle někdejšího kouzelníka přejmenoval na "Houdiniho."

Celou situaci po zápase s vážnou tváří popsal i sám střelec. "Puk se mi odrazil do kalhot, takže ho nikdo neviděl. Bylo to šťastné, ale víte jak to je, i to se počítá," řekl skromně.

VIDEO: Sestřih utkání Washington - Colorado

MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 11. • 01:00
Washington Capitals
Washington Capitals
7:3
ONLINE
22. listopadu
01:00
Colorado Avalanche
Colorado Avalanche
Góly

Domácí: 03:05. Williams, 07:15. Ovečkin, 10:00. Carlson, 19:17. Schmidt, 46:34. Kuzněcov, 50:07. Orlov, 56:16. Alzner

Hosté: 25:31. McLeod, 38:01. MacKinnon, 51:52. Martinsen

Sestavy

Domácí: Holtby (Grubauer) – Carlson (A), Schmidt, Alzner, Niskanen, Chorney, Orlov – Oshie, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Williams, Kuzněcov, Johansson – Galijev, Beagle, Chimera – Wilson, Latta, Laich

Hosté: Berra (od 21. Pickard) – Johnson, Beauchemin, Barrie, Holden, Redmond, Gormley – Duchene, MacKinnon, Landeskog (C) – McLeod (A), Söderberg, Comeau – Iginla (A), Martinsen, Grigorenko – Skille, Wagner, Everberg

Rozhodčí

Rob Martell, Dean Morton – Derek Amell, Jonny Murray

Stadion

Verizon Center, Washington

Návštěva

18.506 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud