24. listopadu 2015 • 09:30

Kouč oddělil Voráčka od Girouxe: Třetí útok? Nejsem naštvaný, říká

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouči Philadelphie došla trpělivost. Před nočním zápasem s Carolinou oddělil Jakuba Voráčka od hvězdného Clauda Girouxe a sesadil ho do třetí lajny. Český útočník odehrál jen 16 minut a 42 vteřin, přesto se dvěma asistencemi podílel na vítězství 3:2 v prodloužení.



Philadelphia v předchozích dvou duelech neskórovala, a tak krizi odskákal Voráček , na kontě měl jediný gól a osm asistencí. Proti Carolině odehrál necelých 17 minut (z čehož 2 v přesilovkách), nejméně od poloviny října.

„Myslím, že trenér se snaží rozložit síly do více útoků,“ říkal Voráček před zápasem. Po delší době tak nastoupil v jiné formaci než jeho dlouholetý parťák Giroux. „G je jeden z nejlepších hráčů v lize, a když jsme nebodovali, bylo potřeba něco změnit,“ dodal český útočník.

Voráček tak naskočil ve třetí útočné řadě po boku Bellemara a Vandeveldeho. „Jestli jsem naštvaný? Vůbec ne. Oba jsou výborní hokejisté. Už minulou sezonu jsem s nimi odehrál několik střídání a šlo nám to," snažil se hledat Voráček pozitiva. „Oba vyhrávají mnoho soubojů, takže Jake bude moct být mnohem víc na puku,“ odhadoval i Giroux.

„Když hraju s Jakem, bude to zábava. Všichni v soutěži ví, jaké úrovně je to hráč…“ chválil naopak Bellemare svého nového parťáka z formace.

Voráček si v utkání nakonec připsal dvě gólové přihrávky, obě však v přesilových hrách. Nejprve přihrál před prázdnou branku B. Schennovi, pak se druhou asistencí podílel na rozhodující trefě v prodloužení.

VIDEO | Podívejte se na parádní Voráčkovu asistenci u prvního gólu

A Flyers po třech porážkách v řadě konečně vyhráli. Bude se kouč Hakstol držet hesla: vítězná sestava se nemění? To by pro Voráčka nebyl nejlepší signál...

Útoky Flyers

Raffl – Giroux - Schenn

Read - Couturier - Simmonds

VandeVelde - Bellemare - Voráček

Leier - Laughton - Gagner

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud