3. prosince 2015 • 13:42

Nesnesitelná lehkost NHL. Nováček obrečel nulu, teď dostal šestku

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tribuně rodiče, slzy dojetí, díky vychytané nule proti Edmontonu vytvořený nový rekord slavného Toronta, klubu s takřka stoletou tradicí. To ale bylo před třemi dny. V nočním zápase NHL musel nováček v brance Maple Leafs Garret Sparks polykat pořádně hořký pelyněk.



Jo jo, NHL je nevyzpytatelná soutěž. Sparkse Winnipeg rozstřílel tenisovým výsledkem 6:1 a dvacetiletý brankář si po utkání posypával hlavu popelem. Štvala ho hlavně třetí třetina, ve které inkasoval čtyři kousky.

"Dneska jsem nepředvedl vůbec dobrý výkon. Zaplatili jsme za to. Všechny ty čtyři góly ze závěrečné dvacetiminutovky jsem měl chytit," mrzelo rodáka z amerického Elmhurstu, který v zápase zastavil 29 střel Winnipegu.

Začátek zápasu přitom pro hosty začala uspokojivě, už po dvou minutách hry šli do vedení, když se premiérově v sezoně trefil Michael Grabner. Ještě do první sirény ale skóre otočil dvěma góly Drew Stafford. "Vzhledem k bídě z minulého měsíce jsme už nutně potřebovali vyhrát," lakonicky hodnotil Stafford, jehož tým v listopadu odehrál deset ze čtrnácti zápasů na hřištích soupeřů a osm z nich prohrál. "Zkoušíme jako by zmáčknout tlačítko reset, uvidíme," dodal.

VIDEO: Podívejte se na Sparksovu hrůznou třetinu

Lepší zítřky čekají

Status prvního brankáře, který hned při svém debutu v NHL vychytal za Maple Leafs čisté konto, už nikdo Sparksovi neodpáře. V čase minulém ale mladý brankář žít rozhodně nechce. Budoucnost by v konkurenci trápícího se Jonathana Berniera, který ještě nevyhrál z devíti startů jediný zápas, a Jamese Reimera, může být zářná. Přísný kouč Mike Babcock Sparkse neodepsal.

"Neměl by brát vinu na sebe. Je to ještě kluk a ve třetí třetině jsme byli pod tlakem. Buďme upřímní, hráli jsme špatně, nedokázali jsme smršť soupeře zpomalit, natož zastavit," dodal bývalý dlouholetý trenér Detroitu.

Další zápas hraje Toronto v noci ze soboty na neděli v St. Louis. Bude Sparks opět startujícím brankářem?

Andrew Ladd svůj gól otřel o tyčky
Andrew Ladd svůj gól otřel o tyčky

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud