19. prosince 2015 • 09:05

Šustr se trefil po 106 zápasech: Frustrace? Ubránil jsem se

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

5. dubna 2014 Andrej Šustr křesal svou brankou na 2:3 naději na výhru Tampy s Dallasem (2:5). O té ale doby ani ťuk, ani gól. Šňůra bez střeleckého záseku se natáhla na předlouhých 106 zápasů, zadák Lightning ji ukončil v noci proti Washingtonu.



Hezký gól zástup novinářů po zápase k Šustrovi do kóje nepřivábil. Srocovali se v kabině vítězného Washingtonu (5:3) kolem hvězd T.J. Oshieho a Alexe Ovečkina. Oba zaznamenali dva góly a dvě asistence. Plzeňský rodák ale nesmutnil, přesnou ranou o tyč z 27. minuty si z hrudi odvalil pořádný "šutr".

"Pocity? Tradiční, takže nádherné," vyloudil 25letý obránce úsměv v rozhovoru pro klubový web. "Do šancí jsem se občas dostával, měl jsem zajímavé střely a několikrát byl hodně blízko, ale nepadalo to tam. V hlavě jsem to samozřejmě měl, ale frustraci jsem si nepřipouštěl, bránil jsem se jí," dodal finalista Caderova poháru z roku 2013.

VIDEO: Podívejte se na druhý gól Andreje Šustra v kariéře v NHL

Šustr nepatří k ofenzivním bekům, za 148 zápasů v NHL se trefil jen dvakrát. Obrana, bloky, černá práce, to je Šustrova doména. "Hlavně bráním, ale doufám, že na další gól nebudu čekat tak dlouho," zakončil nedraftovaný bek, kterého mrzela hlavně třetí třetina.

Lightning vedli v zápase už 3:0, do 48. minuty ještě 3:1. Pak ale přišla smršť. Čtyřgólový hurikán, který odfoukl naděje na bodový zisk. T.J. Oshie za posledních 12 minut zápasu nasbíral tři kanadské body.

"Bezkonkurenčně nejlepší hráč, dneska je porazil sám. On a Ovečkin hráli úžasně," smekl před parťáky křídelník Marcus Johansson.

Washington je nejlepším týmem Východní konference, Tampa bojuje o play off. K vylepšení současné desáté příčky s tříbodovou ztrátou na osmou Floridu by větší Šustrův gólový příspěvek jistě pomohl.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Tampy s Capitals

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud