Jakub Dvořák
17. ledna 2016 • 14:59

Bravo! Půjde Mrázek ve stopách Haška? Bojuje o Vezinovu trofej

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle by byla senzace! Český brankář Detroitu Red Wings Petr Mrázek bude usilovat o prestižní Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře NHL. Mezi tři hlavní kandidáty ho předběžně navrhl oficiální web soutěže nhl.com. Třiadvacetiletý Mrázek kráčí ve stopách Dominika Haška, který tuto anketu ovládl celkem šestkrát, naposledy v roce 2001.



Od začátku sezony udivuje skvělými výkony. Dokonce se o něm začalo mluvit jako o nové jedničce Red Wings. V porovnání s brankářem Jimmym Howardem si Mrázek vede o mnoho lépe.

Jeho hlavními soupeři v boji o prestižní trofej by měli být Braden Holtby z Washingtonu Capitals a zkušený veterán Roberto Luongo z Floridy Panthers. Favoritem nicméně je brankář Capitals, který má na kontě víc odchytaných utkání. Zatímco Mrázek jich nastřádal 29, Holtby je na čísle 35.

Petr Mrázek kryl 27 střel a dovedl Detroit k vítězství 3:2 v prodloužení na ledě Arizony
Petr Mrázek kryl 27 střel a dovedl Detroit k vítězství 3:2 v prodloužení na ledě Arizony

Záležet tak bude především, jak si rodák z Ostravy povede v druhé části sezony. V té první ho brzdilo časté střídání se spoluhráčem Jimmym Howardem. Nicméně i tak se jedná o obrovský úspěch.

VIDEO: Mrázkův zákrok proti Arizoně

 

Posledním Čechem, který Vezinovu trofej vyhrál, byl Dominik Hašek před 15 lety. Ten na trofej pro nejkvalitnějšího brankáře NHL dosáhl celkem šestkrát.

Mrázek zaujal v zámoří především při náročném tripu Detoritu, kdy vychytal ze šesti utkání pět výher. Zaskvěl se například proti New Jersey, které mu nevstřelilo ani gól. San José na něho vyslalo 36 střel a český Mrázek pustil za záda jenom jednu. Podobně tomu bylo i proti Anaheimu a dokonce byl vyhlášen druhou hvězdou týdne v NHL.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud