Jan Barák
15. ledna 2016 • 14:06

Z Mrázka mrazí. Z tripu SNŮ má výhry a obdiv, zničil i Hanzala

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po výhře 3:2 v prodloužení nad Arizonou si hokejisté Detroitu mohli v letadle do sluchátek pustit Ozzyho Osbournea a hitovku "Mama, I'm Coming Home." Šest utkání trvající venkovní trip skončil. A byl úspěšný, Red Wings přivezli pět výher, všechny vychytal Petr Mrázek.



Trip Detroit započal 2. ledna v Buffalu. V brance dostal šanci Petr Mrázek, ještě to ale nebylo ono. Zahříval se, inkasoval třikrát ze 32 střel, Red Wings vydřeli výhru 4:3. Následovaly ale tři zápasy, ve kterých 23letý brankář uhranul.

New Jersey mu nevstřelilo ani gól a prohrálo 0:1. San Jose na jednu branku za Mrázkova záda spotřebovalo 36 pokusů a odešlo s prázdnou po výsledku 1:2. Totožně dopadl i Anaheim, na českého gólmana vyzrál jako jediný Corey Perry.

V těchto třech utkáních Mrázek kynul divákům jako hvězda utkání, za vynikající výkony byl vyhlášen druhou hvězdou týdne v NHL. Lepší byl jen kapitán Washingtonu Alex Ovečkin, který ve čtyřech zápasech skóroval pětkrát a v nedělním utkání proti Ottawě překonal metu 500 vstřelených gólů.

"Petrovou výhodou je, že není nikdy nervózní. Čím klíčovější momenty se na ledě odehrávají, tím lépe hraje," pochválil svého gólmana za 35 zákroků proti San Jose trenér Jeff Blashill.

VIDEO: Podívejte se na úžasnou krádež Mrázka proti střele Joela Warda

"Pro mě je tahle sezona šance, chci chytat jak jen to půjde," nechal se slyšet Mrázek, který letos naskočil už do 29 bitev.

V Los Angeles, pátém zápase tripu, ale odpočíval. Red Wings s Jimmy Howardem v brance prohráli 2:4, na poslední zápas dlouhé venkovní šnůry byl už opět mezi tyčemi. Arizona odešla poražena 2:3, Mrázek kryl 27 střel. A vytáhnul se zejména v prodloužení, kdy zlikvidoval šanci krajana Martina Hanzala.

VIDEO: Podívejte se na Mrázkův důležitý zákrok z prodloužení

"Petr chytal dobře, předvedl několik pěkných a důležitých zásahů. Zejména v první a druhé třetině, kdy nás domácí přehrávali," pochválil odchovance vítkovického hokeje Pavel Dacjuk.

"Naši dlouhou venkovní sérii jsme chtěl zakončit úspěšně a povedlo se. Jsme nadšení. Začali jsme sice pomaleji, ale důležité bylo, že všichni makali," těšilo ruského útočníka.

A je už Petr Mrázek jedničkou Detroitu? Trenér Jeff Blashill to nadále odmítá. "Dopředu nemyslím, rozhoduji se z utkání na utkání," prohlásil Blashill před bitvou v New Jersey.

Čísla ale hovoří jasně. Mrázek je s 93% úspěšností zákroků čtvrtý v lize a průměrem 2.15 gólu na utkání devátý. Americký rival Howard je v obou kategoriích až ve čtvrté desítce. V klubu má ale smlouvu až do roku 2019 a není zrovna obyčejná. Každý rok mu na konto přinese 5,2 milionu dolarů!

Pro srovnání, Mrázek bere jen 737,5 tisíc dolarů. To je zhruba sedmkrát méně.

Jimmy Howard bere sedmkrát více peněz než Petr Mrázek Jimmy Howard bere sedmkrát více peněz než Petr MrázekFoto Reuters / Bruce Fedyck-USA TODAY Sports

Petr Mrázek kryl 27 střel a dovedl Detroit k vítězství 3:2 v prodloužení na ledě Arizony
Petr Mrázek kryl 27 střel a dovedl Detroit k vítězství 3:2 v prodloužení na ledě Arizony

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud