Martin Tomaides
31. ledna 2016 • 04:58

Máma neříkala, že mám bráchu. Jágr a Subban bavili při Utkání hvězd

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Často se říká, že hráči sami se raději hokejovému Utkání hvězd vyhýbají a že vlastně nudí diváky i je samotné. V roce 2016 v Nashvillu se ale během sobotních dovednostních soutěží něco takového opravdu nekonalo. Kromě tradičních disciplín byla k vidění ta pravá americká show. Vousáč Brent Burns nasadil masku filmového Chewbaccy, P.K. Subban se převlékl za Jaromíra Jágra a domácí miláček Pekka Rinne chytal ve stylu country music s kytarou. Opravdová hokejová zábava na plné pecky, kterou Východ vyhrál 29:12.



Samotný zápas je samozřejmě běžným vyústěním celého hokejového víkendu plného těch největších celebrit z tohoto odvětví, ale přehlídka šikovnosti je možná na pohled ještě zábavnější. A bylo vidět, že se baví i sami hráči. Uvolněná atmosféra, všude samý úsměv a dobrá nálada. Tak to v sobotu v Bridgestone Areně vypadalo. "Každý je rád, že tu je a musím říct, že tu je vážně zábava," řekl kapitán Ottawy Erik Karlsson.

První se ve městě country music předvedli nejrychlejší bruslaři a obecenstvo v Nashvillu rovnou vidělo nový rekord. Jako blesk proletěl kluzištěm nejmladší účastník celého klání Dylan Larkin z Detroitu a nejen, že získal body pro Východní konferenci, ještě se časem 12,984 zapsal do historie. Dosud držel rekord slavný Mike Gartner, který v roce 1996 vytvořil čas 13,386. "Cítím se tu úžasně, díky fanouškům Nashvillu za to, jak se tu k nám chovají," vykládal devatenáctiletý zelenáč.

VIDEO: Larkin jako nejrychlejší bruslař

Pak přišla na řadu asi nejzábavnější část večera, nájezdy na gólmana, v nichž vítězila kreativita. Fantazii se meze nekladly, větší divočina vítězí. Například domácí James Neal nahodil na brankáře Coryho Schneidera puk a než se ten stihl zorientovat, střelec vyndal druhý a skóroval.

Na ledě se objevil v dresu Predators také zpěvák Dierks Bentley, který poté brankáři Pekkovi Rinnemu daroval kytaru a ten s ní chytal. Místo Joe Pavelskiho a Brenta Burnse se zase do nájezdů pustili jejich malí synové a šikula Jevgenij Kuzněcov si jako levák vzal pro svůj pokus hůl praváka.

Ale nejvíc pobavili zarostlý Brent Burns, loňský zlatý medailista z MS v Česku a kanón P.K. Subban. První jmenovaný si nasadil na svůj střelecký pokus masku Chewbaccy z Hvězdných válek i když v ní podle svých slov téměř nic neviděl a obránce Montrealu se zase převlékl za Jaromíra Jágra .

Vzal si jeho dres Panthers, navlékl paruku a vydal se vstříc bráně. Když skóroval a následně zasalutoval, Jágr se mohl potrhat smíchy. "Musel jsem zavolat mámě, nevěděl jsem, že mám bráchu," řekl pro Sun Sentinel. Vítěz se volil dle hlasování fanoušků na sociální síti Twitter a s 31% všech hlasů vyhrál právě Subban. Klobouk se ale musí smeknout i před ostatními.

"Tohle byly rozhodně nejzábavnější nájezdy, které jsem při Utkání hvězd kdy viděl," napsal si na Twitter známý žurnalista Elliotte Friedman a podpořili ho i ostatní.

Poté následovala soutěž o nejpřesnějšího střelce, tým Východu před ní byl ve vedení a díky Johnu Tavaresovi, jemuž nahrávali Jágr s washingtonským Nicklasem Bäckströmem, trhlo mužstvo další výhru. "Bylo fajn, je tam mít. Jsou to dva skvělí hráči a jejich přihrávky hodně pomůžou," řekl Tavares, jenž trefil 4 terče z 5 v čase 12,294.

Následovala soutěž v šikovnosti, kterou pro sebe tentokrát utrhl tým Západní konference, jenže ten přesto měl stále moc co dohánět. Před oblíbenou disciplínou o nejtvrdšího střelce se k rozhovoru na ledě dostal i Jaromír Jágr. "Zatím jsem tu nemusel nic moc dělat, takže se tu vážně bavím," pobavil český hokejista moderátora svým tradičním humorem.

Pak se rozpovídal o Floridě, jenže to už přestal být slyšet, v akci se totiž objevil bitkař John Scott, muž, kterého fanoušci zvolili z recese a celé hlediště mu vyjádřilo obrovskou podporu. "To musíme vidět, ten to vyhraje," stihl ještě říct Jágr.

Pravdu samozřejmě neměl, Scott si vedl slušně, ale NHL má poslední roky nejtvrdšího střelce v domácím kapitánovi Shea Weberovi. Ten zvítězil s pokusem 108,1 mil v hodině a jen sedm desetin tak chybělo k absolutnímu rekordu Zdena Cháry . Ostrouhal i druhý Steven Stamkos.

"Kluci na střídačce říkali, že jsem vlastně vítěz, protože Shea prostě vyhrává automaticky, navíc před domácím publikem," smál se kanonýr Tampy Bay.

Celkovým skóre ještě mohly zahýbat závěrečné nájezdy, které nabízely hodně bodů, ale tým Východu už si výhru vzít nenechal (i když Jaromír Jágr oba své nájezdy neproměnil) a bral výhru 29:12. Hodně zábavnou výhru.

 

Dovednostní soutěže Utkání hvězd NHL v Nashvillu:

Rychlost bruslení:
Západní konference (1. kolo: Roman Josi 13,527 sekundy, 2. kolo: Matt Duchene 14,026, 3. kolo: Taylor Hall 13,654, 4. kolo: Dustin Byfuglien 14,203). Východní konference (1. kolo: Dylan Larkin 12,894, 2. kolo: Brandon Saad 13,634, 3. kolo: Erik Karlsson 14,630, 4. kolo: Kris Letang 14,081). Skóre: 1:5.

Kreativita zakončení:
Celkový vítěz: P.K. Subban (Východní konference) 31 procent hlasů. Skóre: 1:6.

Přesnost střelby:
Západní konference (1. kolo: Patrick Kane 20 sekund, 2. kolo: Joe Pavelski 14,088, 3. kolo: Corey Perry 13,771, 4. kolo: Jamie Benn 16,664). Východní konference: (1. kolo: John Tavares 12,294, 2. kolo: Patrice Bergeron 23,362, 3. kolo: Claude Giroux 17,254, 4. kolo: Jevgenij Malkin 16,178). Skóre: 3:9.

Soutěž šikovnosti (střelba z voleje, přesnost přihrávky, slalom, přesnost střelby, gól brankáře):

1. kolo: Západní konference - čas 2:15,47 minuty. Východní konference - 1:38,41.
2. kolo: Západní konference - 1:27,69. Východní konference - 1:44,47.

Skóre: 5:10.

Nejtvrdší střela:
Západní konference (Dustin Byfuglien 160,3 km/h, Tyler Seguin 152,9, John Scott 154,3, Shea Weber 174,0). Východní konference (Aaron Ekblad 150,3, Jevgenij Malkin 156,1, Steven Stamkos 167,2, P.K. Subban 164,6). Skóre: 8:12.

Samostatné nájezdy:
Západní konference - 4 body; Východní konference - 17 bodů. Konečné skóre: 12:29.

Leo Komarov z Toronta a P.K. Subban z Montrealu by se asi nemohli přátelit jinde, než právě ne Utkání hvězd
Leo Komarov z Toronta a P.K. Subban z Montrealu by se asi nemohli přátelit jinde, než právě ne Utkání hvězd

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud