Jan Barák
30. ledna 2016 • 16:23

Smetánka NHL chce od Jágra suvenýr: Ať si připraví hodně peněz!

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někdo vyhlíží dovednostní soutěže, jiný se nemůže dočkat nového formátu a leteckých dnů při hře tři na tři. Všichni společně jsou ale bez sebe z Jaromíra Jágra, český útočník Floridy bude největším lákadlem víkendového Utkání hvězd NHL v Nashvillu. Svědčí o tom i příspěvky dalších nominovaných borců na sociálních sítích a rozhovorech.



Před týdnem Jágr pořádně zabrnkal fanouškům na nervy. "Nechce se mi tam. Zbývá nám s Floridou odehrát třicet důležitých zápasů a já potřebuji být připraven," řekl v sobotu 23. ledna 43letý útočník aktuálně druhého týmu Východní konference Georgi Richardsovi, dopisovateli listu Miami Herald.

NBC Sports pochybnosti záhy rozmetal, Jágr do města country určitě dorazí, hlásil článek na prestižním webu. Informaci potvrdil i bývalý spoluhráč čísla 68 z Pittsburghu Matthew Barnaby, který prohlásil, že už během svých let v Penguins byl Jágr k účasti na All Star Game chladný. Vždy se ale zúčastnil.

Hvězdy chtějí Jágrovu hokejku

Jágr, který povede výběr Atlantické divize jako kapitán, v Bridgestone Areně skutečně chybět nebude. A další aktéři All Star Game se tetelí blahem a spřádají plány. "Chci jeho hokejku, moc rád bych ji měl ve sbírce," prohlásil pro list Tampa Bay Times kapitán Lightning Steven Stamkos.

VIDEO: Stamkos rozpráví o možnosti zahrát si s Jaromírem Jágrem

Na cenný artikl si brousí zuby i hvězdička Edmontonu Taylor Hall. "Jeho hokejku bude chtít každý, mě nevyjímaje," usmál se majitel zlata z MS 2015. "Snažím se začít hokejky sbírat, až ukončím kariéru, budu je mít na chatě a budu vzpomínat. Jágrova tam prostě nesmí chybět," zasnil se Hall, ve 24 letech mající před sebou ještě spoustu ročníků.

"Snad si jich sebou přiveze hodně," zažertoval na toto téma i nejproduktivnější hráč NHL a trojnásobný vítěz Stanley Cupu s Chicagem Patrick Kane a ve stejném duchu zatweetovala i budoucnost Colorada Matt Duchene. „Rozhodl jsem se, mým hlavním cílem pro All Star Game je mít podepsanou hokejku od Jaromíra Jágra,“ má jasno zlatý kanadský hoch z olympiády v Soči.

 

Nadšení mírnil zkušený útočník Ryan Callahan, který s Jágrem hrál část sezony 2007/08 v New York Rangers. "Jágr často hokejku nedává. Ukecal jsem ho jen s pomocí masérů, až ti ho přesvědčili," zavzpomínal na dávnou historku Callahan, v současnosti útočník finalisty posledního Stanley Cupu Tampy Bay.

Stamkos bude muset zaplatit

A reakce legendárního českého útočníka, který v NHL kroutí 26. sezonu? "Kluci si asi myslí, že už brzy skončím, tak to chtějí stihnout," hlásil pro web Tampa Bay Times pobavený Jágr, který sám hokejky nesbírá.

"Příprava jedné mi zabere 15-20 minut času, tak je přece nebudu jen tak dávat," vysvětlil Jágr, proč svůj pracovní nástroj nerad posílá dál.

Zda hvězdy NHL autora 33 bodů ve 46 zápasech letošní sezony přesvědčí, bude jasné už v noci ze soboty na neděli, kdy v Nashvillu proběhnou dovedností soutěže. Turnaj divizních výběru se hraje o den později. A třeba kapitán Tampy Stamkos tak dál může o Jágrově holi dál snít. "Ok, ale ať si připraví hodně peněz," uzavřel se smíchem Jágr.

 

Jaromír Jágr byl na tiskové konferenci před Utkáním hvězd v obležení novinářů
Jaromír Jágr byl na tiskové konferenci před Utkáním hvězd v obležení novinářů

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud