13. února 2016 • 09:42

Teskné Blues pro Floridu. Luonga hnali z branky, Jágr nechápal

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlý gól Dereka MacKenzieho diváky v BB&T Center navnadil. Paráda, valíme dál, vstříc 12. výhře z posledních 14 domácích zápasů. Nestalo se, St. Louis smrští v první třetině zápas otočilo a vyhrálo 5:3. Navzdory dvěma asistencím Jaromíra Jágra.



David Backes, po 49 zápasech navrátivší se Jaden Schwartz, Robby Fabbri. Tato trojička v rozmezí sedmi minut třikrát našla mezeru v postoji brankáře Panthers Roberta Luonga a od druhé třetiny mu zarezervovala místo na střídačce.

"Chtěl jsem probrat tým, nedá se říci, že by Roberto za branky mohl," vysvětlil svůj tah s nasazením náhradníka Ala Montoyi trenér Gerrard Gallant po zápase, kdy se Luongo posunul na dělené šesté místo ke Glennu Hallovi v historické tabulce odchytaných zápasů v NHL. Už jich má na svém kontě 907.

"Vyšlo to, hráli jsme trošku lépe. Ale opravdu to nebylo nic proti němu, celý rok chytá úžasně a drží nás každý zápas. Díky němu sníme o play off," hlásil pro web Sun Sentinel Gallant.

VIDEO: Po tomto gólu Roberto Luongo v zápase skončil

Jágr byl rozmrzelý

Díky prohře Detroitu s Coloradem po nájezdech v souběžně hraném utkání Panthers prohra bolet tolik nemusí, v Atlantické divizi před Red Wings dál vládnou o pět bodů a zůstávají za Washingtonem druhým nejlepším týmem Východní konference. Na perfekcionistu Jaromíra Jágra, který si připsal dvě asistence a odehrál proti Blues necelých šestnáct minut, ale s podobnými úvahami nechoďte.

"Hrozný start," láteřil v rozhovoru pro Miami Herald 43letý český matador. "Od druhé třetiny to šlo trošku nahoru, ale byli prostě rychlejší, obratnější. Získali každý odražený puk, nerozumím tomu," podivoval se Jágr, který už v NHL nasbíral 1842 bodů a od třetí Gordieho Howea jej dělí jen osm bodů.

"Ve druhé a třetí třetině jsme měli i šance, měli jsme dát více gólů," hlásil Jágr, který bude mít se spoluhráči šanci na reparát už dnes v noci, kdy Panthers opět doma přivítají Nashville. A budou chtít druhý ze série šesti domácích duelů v řadě vyhrát.

"Budeme lepší," zavěštil si na NHL.com Jonathan Huberdeau. "Musíme se vrátit k poctivé obraně, která nám přináší body celý rok. Tolik brejků a přečíslení, jako měli Blues, nesmíme dovolit."

Vyhrají souboj šelem Panthers, nebo Nashville způsobí domácím čtvrtou porážku z posledních pěti zápasů? Zápas v BB&T Center v 1.00 v noci.

Na dvě asistence Jaromíra Jágra se podívejte v sestřihu ZDE.

Neprojdeš! Vincent Trocheck z Floridy se ukázal jako nesmlouvavý vrátný
Neprojdeš! Vincent Trocheck z Floridy se ukázal jako nesmlouvavý vrátný

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud