Jan Barák
24. února 2016 • 12:09

Velké hvězdy o Jágrovi: Bude prezident! Obdivují i jeho vlasy

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
  • Největší hvězdy NHL se podělily o svůj názor na legendárního útočníka Jaromíra JágraNejvětší hvězdy NHL se podělily o svůj názor na legendárního útočníka Jaromíra JágraFOTO: Koláž iSport.cz

    Výjimečně nepopisovaly svůj gól, ani nemluvily o ambicích svých týmů. Největší hvězdy NHL měly zodpovědět jinou otázku: "Co říkáte na Jaromíra Jágra?" Přečtěte si výjimečná slova na adresu 44letého českého veterána, který v noci ze soboty na neděli vstřelil proti Winnipegu svůj 741. a 742. gól v NHL a překonal v historických tabulkách střelců třetího Bretta Hulla. Pro server NHL.com promluvili Jakub Voráček, Sidney Crosby, Jamie Benn, Alexandr Ovečkin a další borci nejlepší hokejové soutěže světa.

  • Jakub Voráček (útočník Philadelphie)

    S Jágrem působil u Flyers v sezoně 2011/12

    "Jágrovo dědictví je nedílnou součástí mé generace, od pěti let pro nás mladé hokejisty nebylo většího vzoru. Je to úžasný hráč, nejen pro český hokej, ale pro celou Českou republiku toho udělal strašně moc. Ač původem z tak malého státu, stal se nejlepším hráčem v nejlepší hokejové lize na světě. Vždycky rád říkám, že kdyby se jednou ucházel o prezidentský post, zvítězil by. A až skončí, doufám, že to udělá a vyhraje, nepřekvapilo by mě to.“

    Jakub Voráček Jakub VoráčekFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Mario Lemieux (majitel Pittsburghu)

    S Jágrem získali v dresu Penguins dva Stanley Cupy (1991 a 1992)

    "Když v 18 letech přišel do Pittsburghu, měl jsem jasno, tohle bude výjimečný hráč. Měl výšku, sílu, měl výborný rozsah rukou a skvělou techniku. Co ale bylo možná důležitější, byl to ohromně týmový hráč s úžasnou oddaností a vášni pro hokej. Proto si nemyslím, že kdokoliv, kdo ho tenkrát jako mladého viděl hrát, může být překvapen, kam to až dotáhl. Patří mezi vůbec ty nejlepší, kteří NHL kdy hráli!"

    Mario Lemieux Mario LemieuxFoto Profimedia.cz

  • Jamie Benn (levé křídlo Dallasu)

    S Jágrem hrál za Stars část sezony 2012/13

    "Je naprosto pozoruhodné, co ve svých letech předvádí. Hrál jsem s ním půl roku, ale nepřekvapil mě, dostál tomu, co o něm všichni říkali. Je to velmi všestranný hráč, který miluje hokej a jeho nasazení při tréninku je neuvěřitelné. Byl dlouho nejlepším hráčem soutěže, naprosto dominoval, a i teď ve 44 letech si drží vysoký standard. Poprvé jsem ho jako většina vrstevníků zaregistroval v Pittsburghu, bylo neuvěřitelné, co s Lemieuxem předváděli. A ten tehdejší účes? To byla kapitola sama pro sebe. Vůbec si nedokážu představit, že jednou sám skončí. Bylo by pro mě snazší, kdyby ho NHL vykopla.“

    Jamie Benn Jamie BennFoto Reuters / Jerome Miron-USA TODAY Sports

  • Tyler Seguin (útočník Dallasu)

    S Jágrem dohrával v Bostonu sezonu 2012/13

    "Je jiný, ale jiný v tom nejlepším slova smyslu. Kdybyste ho viděli, jak si hraje se svými vlasy, umřete smíchy. Hrál jsem s ním v Bostonu a jeho technika byla naprosto úžasná. Jen sledovat ho při trénincích mě ohromně posunulo. Ten zápal, ta koncentrace na každé cvičení, bylo to pozoruhodné. On snad myslí na hokej když spí, když jí, prostě pořád. Nedivil bych se, kdyby hrál ještě pár let."

    Tyler Seguin Tyler SeguinFoto Reuters / Chris LaFrance-USA TODAY Sports

  • Alexandr Ovečkin (kapitán Washingtonu)

    "Když začínáte hrát, potřebujete vzory, někoho, ke komu můžete vzhlížet. On byl jedním z mých vzorů a teď se koukám, že pořád ještě hraje. Podle mě tolik gólů, jako on, nikdo dlouho dobu nedá. Je to úžasné."

    Alexandr Ovečkin Alexandr OvečkinFoto AP Photo

  • Sidney Crosby (kapitán Pittsburghu)

    "Jágr mě nejvíc fascinuje tím, jak je silný na puku. Skoro mu ho nemůžete vzít, nepustí vás k němu. A to platí i dnes, když je mu 44 let. Jsem přesvědčený, že všichni v NHL by chtěli být jako on, je to unikát."

    Sidney Crosby Sidney CrosbyFoto Barbora Reichová (Sport)

  • Podívejte se na Jágrův rekordní 742. gól v NHL

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud