2. března 2016 • 13:03

Vyšumělí střelci. Z 22 nájezdníků uspěl v Ottawě jediný

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bitva Ottawy a St.Louis se počítá k zápasům, po jejichž zhlédnutí by se do hokeje musel zamilovat snad i zarytý odpůrce této hry. Blues vedli v zápase 3:0, Senators srovnali v čase 59:59,9 a následně fanoušci viděli ještě 11 sérií samostatných nájezdů. Co na tom, že gól v nich padl jediný, tohle byla zkrátka mistrovská podívaná!



Dmitrij Jaškin, Jaden Schwartz a Vladimír Tarasenko. Tihle tři hráči skórovali za St.Louis v Ottawě a zvláště, když ruský snajpr bleskovou střelou švihem zvyšoval ve 31. minutě na 3:0, domácím Senators pořádně klesla naděje na slušný výsledek.

VIDEO: Dmitrij Jaškin otevřel skóre

Nač ale něco vzdávat. Tímhle heslem se řídil hlavně domácí Jean-Gabriel Pageau, který snížil na 2:3 v čase 57:19 a setinu před koncem normální hrací doby neskutečně trefil vyrovnání. "Nikdy to není lehké když soupeř takhle vede, navíc když je to tak silný tým, jakým Blues jsou. Ale my jsme dokázali, že se umíme zvednout," řekl pro NHL.com kanadský útočník.

Ačkoliv to chvíli před koncem základní hrací doby vypadalo, že fanoušci Senators v hale se mohou balit, kdo tak učinil, ten musel litovat. Zápas se totiž díky následné nájezdové impotenci ještě hodně protáhl.

VIDEO: Vyrovnání v čase 59:59

Během dovednostní disciplíny se předvedlo hned 22 hokejistů, k vidění byly střely, kličky i neskutečné zákroky brankářů Jakea Allena a domácího Andrew Hammonda. Přesto uspěl jediný jezdec, švédský forvard Patrik Berglund.

"Bylo to zvláštní. Nepamatuju si, že bych se někdy účastnil nájezdové loterie, ve které nepadaly góly," řekl hostující křídelník Jaden Schwartz, jenž sice v zápase vstřelil gól a na druhé dva nahrál, v deváté sérii nájezdů nicméně úspěšný nebyl.

Jako hrdinové se tedy ukázali oba muži s maskou, kteří mocně bránili svou klec před rozvlněním. "Perfektně vykrývali střelecké úhly, dobře si vedli i při kličkách. Vážně odvedli skvělou práci," chválil gólmany Schwartz.

Jeho tým byl nakonec tím, který si sebral i druhý bod a srovnal se na čele Západní konference s Chicagem a Dallasem. Naopak dvanáctá Ottawa potřebuje v březnu každý bodík a i tenhle může citelně chybět, na postupovou osmičku jich ze 12. pozice teď ztrácí pět.

"Je těžké mít ze sebe v tuto chvíli dobrý pocit, když jsme prohráli," řekl brankář Andrew Hammond, který zhruba v polovině utkání vystřídal zraněného Craiga Andersona.

Byl to právě Hammond, který svými rekordními výkony před rokem Senators zázračně pomohl do play off. Rozpomene se ještě?

VIDEO: Sestřih utkání Ottawa - St.Louis

MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 3. • 01:30
Ottawa Senators
Ottawa Senators
3:4
ONLINE
2. března
01:30
St. Louis Blues
St. Louis Blues
Góly

Domácí: 32:32. Dzingel, 57:19. Pageau, 59:59. Pageau

Hosté: 03:36. Jaškin, 12:53. Schwartz, 30:38. Tarasenko, . Berglund

Sestavy

Domácí: Anderson (34. Hammond) – Methot, Karlsson (C), Phaneuf, Ceci, Borowiecki, Wideman – Ryan, Zibanejad, Hoffman – Stone, Pageau, Smith – Chiasson, Lazar, Puempel – Neil (A), Paul, Dzingel. Trenér: Dave Cameron

Hosté: Allen (Nilsson) – Bouwmeester, Pietrangelo (A), Gunnarsson, Shattenkirk (A), Edmundson, Parayko – Tarasenko, Stastny, Schwartz – Brouwer, Berglund, Fabbri – Pääjärvi, Backes (C), Jaškin – Reaves, Brodziak, Upshall. Trenér: Ken Hitchcock

Rozhodčí

Joannette, St. Pierre – Barton, Murphy

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Návštěva

17207 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud