6. března 2016 • 10:50

Chvíle strachu pro Nakládala! Po ráně holí má oko zalité krví

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na závěr ročníku ocenili v Calgary poctivou práci českého obránce Jakuba Nakládala a z farmy ho povolaili do prvního týmu. Zkušený reprezentant podává v jednom z nejlslabších týmů ligy velmi dobré výkony a užívá si splněný sen. Jenže s ním občas přichází i krušné chvíle, jako například ta včera v Pittsburghu. Nakládal nedohrál vítězný zápas (4:2) poté, co ho domácí nováček Tom Kühnhackl nebezpečně trefil holí velmi blízko oku.



Osmadvacetiletý Nakládal přitom zápas odstartoval velmi dobře. Byl na ledě při vyrovnávací trefě Flames ve 2. minutě a ještě, než bitvu opustil, stihl zachránit svůj tým od inkasování. Před prázdnou klecí Calgary se štěstím zblokoval střelu Pittsburghu, ze které by byl jasný gól.

Jenže pak už tak veselo nebylo. Ve 32. minutě majitel bronzové medaile z MS v roce 2012 dohrál, to bylo poté, co německý útočník Kühnhackl hodně nešetrně zacházel se svou holí. Ránu do brady ještě Nakládal chlapsky ustál, zelenáč Pens se pak ale rychle chtěl otočit za pukem a jeho hokejka stále zůstala vysoko. Nakládalovi nepomohlo ani hledí a v bolesti putoval k ledu. Do zápasu už se pak nevrátil.

VIDEO: Nakládala zasáhl soupeř holí do oka

Dobré zprávy na sebe naštěstí nenechaly dlouho čekat. "V oku je sice krev, ale není nijak vážně poškozené. Čekáme, že během pár dní by měl být v pořádku," řekl pro klubový Twitter trenér mužstva Bob Hartley.

Domácí hokejista dostal rázem příležitost o svém přestupku čtyři minuty přemýšlet na trestné lavici. Trest si odseděl celý, ale hned čtyři vteřiny po jeho návratu na led vstřelil útočník soupeře Mikael Backlund gól, který byl nakonec rozhodující.

Dobrý výsledek pro Calgary, dobrý výsledek pro Nakládala.

VIDEO: Sestřih utkání Pittsburgh - Calgary

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 3. • 21:15
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
2:4
ONLINE
5. března
21:15
Calgary Flames
Calgary Flames
Góly

Domácí: 00:30. Hörnqvist, 25:24. Crosby

Hosté: 01:58. Colborne, 26:53. Giordano, 35:46. Backlund, 54:03. Bouma

Sestavy

Domácí: Fleury (Murray) – Letang, Määttä, Dumoulin, Daley, Pouliot, Cole, Schultz – Hörnqvist, Crosby, Kunitz – Kessel, Malkin, Hagelin – Rust, Bonino, Wilson – Archibald, Cullen, Kühnhackl

Hosté: Ortio (Hiller) – Brodie, Giordano, Hamilton, Engelland, Nakládal, Jokipakka – Frolík, Bennett, Gaudreau – Colborne, Monahan, Ferland – Hathaway, Backlund, Bouma – Jooris, Stajan, Bollig

Rozhodčí

Kyle Rehman, Marc Joannette – Ryan Gibbons, Michel Cormier

Stadion

Consol Energy Center, Pittsburgh

Obránce Jakub Nakládal na ledě Pittsburghu nechal trochu své krve
Obránce Jakub Nakládal na ledě Pittsburghu nechal trochu své krve

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud